FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 30. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 15,30sati
ZAGREB, 30. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 15,30 sati

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas gradonačelnike i izaslanika gradova koji su došli na proslavu Dana grada Zagreba, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike. Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić istaknula je da su s predsjednikom Mesićem razgovarali o jačanju suradnje među gradovima Zagrebom, Sarajevom i Budimpeštom koji su inače i gradovi prijatelji.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor, na idućoj će sjednici Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava, kao predsjedavajuća, staviti na dnevni red raspravu o poduzimanju svih mogućih mjera za povećanje sigurnosti u prometu, najavljeno je danas iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću. Potpredsjednica Kosor odlučila se na to potaknuta nizom tragičnih prometnih nesreća, u kojima stradavaju mlade osobe, a primjer toga je i noćašnja teška prometna nesreća u naselju Korija kod Virovitice, u kojoj je poginulog četvero mladih, navodi se u priopćenju.

ZAGREB - U Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) u Zagrebu održat će se u utorak, 1. lipnja, sastanak Odbora za raspodjelu financijske imovine i obveza bivše SFRJ iz Aneksa C Ugovora o pitanjima sukcesije, najavljeno je danas iz HNB-a. Ovlašteni predstavnici svih država sljednica bivše SFRJ u Odboru razmatrat će problematiku mješovitih banaka, te dogovoriti poduzimanje daljnjih aktivnosti vezanih za stanja na klirinškim i specijalnim računima. Tema razgovora bit će i raspodjela sredstava deponiranih na deviznim računima Narodne banke Jugoslavije bivše SFRJ kod inozemnih komercijalnih banaka, te raspodjela monetarnog zlata, sukladno Rezoluciji br. 13, koju je Odbor donio 7. listopada 2002. godine.

VUKOVAR - Članovi Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata, djelatnika Podravke (UBIUDR), sudionici regate čamaca na vesla, od Botova do Vukovara, stigli su danas u Vukovar. Regata je krenula 22. svibnja ispod dravskog mosta Botovo kod Koprivnice. Istodobno sa sudionicima regate u Vukovar su danas došli i sudionici karavane "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske - 13 godina poslije", koju su zajednički organizirali Udruga branitelja, invalida i udovica Domovnskog rata, koprivničke Podravke i Udruga branitelja INA Naftaplina. Karavana je krenula 26. svibnja sa zagrebačkoga Trga bana Jelačića. Nakon što su položili vijenac ispod kamenog križa na ušću Vuke u Dunav i na Ovčari, sudionici regate i karavane su zajednički nastavili put prema Iloku, Osijeku, Virovitici, Đurđevcu, Bjelovaru, Vrbovcu i Ivanić-Gradu, a oko 18,30 sati večeras bi trebali stići u Zagreb.

ZAGREB - Nadbiskup zagrebački kadrinal Josip Bozanić predvodio je danas na svetkovinu Duhova ili Pedesetnice, svečanu euharistiju u zagrebačkoj katedrali, uz sudjelovanje 20-tak svećenika. Zagrebački nadiskup vjernicima je počitao pismo koje su biskupi srednje Europe, upoznati s problemima današnje Europe, poslali europskim kršćanima. Kardinal Bozanić na kraju misnog slavlja pozvao je vjernike Zagrebačke nadbiskupije na sutrašnju proslavu zaštitnice Grada Zagreba, Majke Božje Kamenitih vrata.

ĐAKOVO - U Gorjanima pokraj Đakova blagdan Duhova i ove je godine obilježen starim običajem zvanim "Ljelje". To je tradicija koja Gorjance vraća u prošlost, u vrijeme turskih osvajanja, kada su, kaže priča, Turci zarobili muškarce iz sela, a žene se, u želji da oslobode svoje muževe, braću i očeve, obukle u nekoliko slojeva odjeće kako bi djelovale što veće i strašnije, te s kosama, vilama i srpovima u rukama krenule plašiti Turke. Vidjevši ih tako odjevene, Turci su se, kaže dalje priča, uplašili pomislivši da su Ljelje duhovi. Dok neki drže da je to stvarni događaj, a drugi ga smatraju legendom, taj običaj u Gorjanima traje stoljećima.

ZAGREB - Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača "Potrošač" upozorava danas građane, vlasnike mobitela, da ne nasjedaju na SMS poruke u kojima im se nudi nagrada od 5000 kuna ako u roku od 24 sata nazovu broj 008821388867 s fiksnog telefona jer je riječ o prijevari i nečijem pokušaju da na račun lakovjernih na brzinu ostvari pozamašan profit. "Potrošač" ističe da se prema njihovim informacijama taj "magični" broj 008821388867 nalazi na listi MOBILE SATELITE SERVICEA i svi oni koji ga pokušavaju nazvati za jednu minutu razgovora platiti će 53,68 kuna. "Potrošač" također navodi da je sličnih pokušaja prijevare građana bilo i tijekom travnja.

LUPOGLAV - Na cesti Lupoglav - tunel Učka kod vijadukta Zrinšćak jutros se u 2,27 sati dogodila nesreća kad se autobus pulskih registracijskih oznaka, tvrtke Trgotrans iz Karojbe, zapalio u vožnji, priopćila je danas Policijska uprava istarska. U tom trenutku u autobusu je bilo 18 putnika, koji na sreću, nisu ozlijeđeni jer su na vrijeme izašli iz autobusa, koji je zatim potpuno izgorio. Materijalna šteta na autobusu Trgotransa, koji je u vlasništvu Lucijana Moćiboba, procjenjuje se na oko 150.000 kuna. Uzrok je požara, kako se doznaje u istarskoj policiji, preopterećenje na elektroinstalacijama zbog dotrajalosti autobusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙