FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOGOVOREN SASTAV BUDUĆE IRAČKE VLADE

BAGDAD, 29. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i UNusuglasile su u subotu ključna mjesta u budućoj iračkoj vladi koja će30. lipnja preuzeti upravljanje državom, obznanio je član Privremenogvijeća za upravu Irakom Ahmed Chalabi.
BAGDAD, 29. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i UN usuglasile su u subotu ključna mjesta u budućoj iračkoj vladi koja će 30. lipnja preuzeti upravljanje državom, obznanio je član Privremenog vijeća za upravu Irakom Ahmed Chalabi.

"Američki upravitelj Paul Bremer i izaslanik UN-a Lakhdar Brahimi dogovorili su sastav nove vlade", rekao je Chalabi.

Budući premijer bit će Iyad Allawi, šijitski političar koji je uz američku potporu svojedobno vodio iračku oporbu u egzilu.

Ministarstvo vanjskih poslova preuzet će kurdski političar Barham Salih, a obrane njegov sunarodnjak Hshiyar Zebari. Šijit Adel Abdul Mahdi bit će ministar financija, a tehnokrat Thamir Ghadban ministar nafte. Ministarstvo unutarnjih poslova pripalo je sunitima, točnije Samiru Sumaidyju.

Chalabi je također izjavio da još nije dogovoreno tko će preuzeti ceremonijalnu dužnost predsjednika države, a kandidati su dvojica sunita Adnan Pachachi i Ghazi Yawar,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙