FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAJAK/KANU: DINKO MULIĆ NASTUPA ZA HRVATSKU U ATENI

ZAGREB, 29. svibnja (Hina) - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) poslaoje službenu obavijest Hrvatskom kajakaškom savezu o promjenidržavljanstva slalomaša na divljim vodama Dinka Mulića koji će stogamoći nastupati za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Ateni (13. do 29.kolovoza).
ZAGREB, 29. svibnja (Hina) - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) poslao je službenu obavijest Hrvatskom kajakaškom savezu o promjeni državljanstva slalomaša na divljim vodama Dinka Mulića koji će stoga moći nastupati za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Ateni (13. do 29. kolovoza).

Nakon što je Mulić ostvario normu za odlazak u Atenu, podnesen je zahtjev MOO-u sa svom pripadajucom dokumentacijom (suglasnost Olimpijskog komiteta BIH, suglasnost Međunarodne kajakaske federacije (ICF), potvrda o prebivalištu, potvrda o državljanstvu...) za promjenu sportske nacionalnosti na Olimpijskim igrama 2004.

Na sastanku Izvršnog odbora MOO-a (17. do 19. svibnja), donesena je odluka kojom se odobrava nastup Dinka Mulića na OI 2004. pod zastavom Republike Hrvatske.

Mulić je do sada nastupao za Bosnu i Hercegovinu, a zadnji nastup za BiH imao je na Svjetskom prvenstvu u slalomu u Augsburgu 2003. Nakon natjecateljske sezone, u studenom 2003. podnio je zahtjev za prelazak iz reprezentacije BiH u reprezentaciju Hrvatske, što su mu odobrili i Kajakaški savez BiH i Hrvatski kajakaški savez. To odobrenje odnosilo se samo na natjecanja u nadležnosti ICF-a, kao što su Svjetsko prvenstvo ili Svjetski kup.

Za nastup na OI za Hrvatsku bila je potrebna suglasnost Izvršnog odbora MOO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙