FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PREDSTAVLJANJE PROJEKTA MOSTA OD ANCONE DO ZADRA

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Prijedlog izgradnje 120 kilometaradugog mosta koji povezuje Anconu i Zadar nije zakašnjelaprvotravanjska šala već projekt sa svim službenim potvrdama i bit ćepredstavljen u jednoj od najuglednijih ustanova Ancone - u aulirektorata Politehničkog sveučilišta, piše Il Messaggero u izdanju zaregiju Marche.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Prijedlog izgradnje 120 kilometara dugog mosta koji povezuje Anconu i Zadar nije zakašnjela prvotravanjska šala već projekt sa svim službenim potvrdama i bit će predstavljen u jednoj od najuglednijih ustanova Ancone - u auli rektorata Politehničkog sveučilišta, piše Il Messaggero u izdanju za regiju Marche.

Na skupu kojeg organizira gospodarski mjesečnik "Mondo Lavoro" projekt će predstaviti autor arhitekt Giorgio De Romanis te rektor sveučilišta Pacetti i dekan građevinskog fakulteta Latini, najavljuje list. List navodi da bi po projektu takav most trebao biti visok 200 metara, a preko njega bi išla autocesta i željeznički kolosijeci, te da izgradnju omogućuje dubina mora koja između Ancone i Zadra ne prelazi 60 metara.

"De Romanisova studija predviđa i da most proizvodi čistu energiju putem solarnih kolektora, i iskorištavanja energije valova i vjetra. Po mišljenju arhitekata Sonie Squintu i Giorgia Stampe postoje mnogi kulturalni i turistički aspekti zanimljivi za Anconu s njenom lukom (no čemu bi služila luka ako bi se izgradio most?) i unutrašnjost sa zračnom lukom i bescarinskom zonom. Isto bi vrijedilo za Zadar i Hrvatsku koja će 2007. godine ući u Europsku uniju", piše list i dodaje kako je bez obzira na svu promidžbu nužno zadržati nevjericu. "De Romanis je poznat i ugledan arhitekt te smo smatrali prikladnim ponuditi se kao mjesto na kojem bi se mogla razviti rasprava zanimljiva za grad i regiju", rekao je rektor Pacetti dodavši kako je njihova zadaća poticati nove zamisli i o njima raspravljati, prenosi list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙