FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOSTOVANJE "BRODOSPLITOVA" ZBORA U ŠPANJOLSKOJ I ANDORI

ZAGREB/MADRID, 28. svibnja 2004. (Hina) - U organizaciji hrvatskogveleposlanstva u Madridu splitski Muški zbor "Brodosplita" gostovao jepo Španjolskoj i od 22. do 27. svibnja održao pet koncerata - po dva uBarceloni i Madridu te jedan u Andori.
ZAGREB/MADRID, 28. svibnja 2004. (Hina) - U organizaciji hrvatskog veleposlanstva u Madridu splitski Muški zbor "Brodosplita" gostovao je po Španjolskoj i od 22. do 27. svibnja održao pet koncerata - po dva u Barceloni i Madridu te jedan u Andori.

Tridesetak pjevača "Brodosplita" oduševilo je gotovo pet stotina slušatelja u poznatoj barcelonskoj crkvi del Pi u središtu grada.

U Madridu je jedan koncert održan u poznatoj crkvi sv. Jeronima u blizini muzeja Prado, a drugi u Koncertnoj dvorani Sveučilišta "Carlosa III.".

Koncert u Andori održan je u glavnoj koncertnoj dvorani pred 300-ak slušatelja i bilo je to prvo gostovanje hrvatskih glazbenika uopće u toj maloj pirenejskoj zemlji. Pokrovitelji tog koncerta bili su andorski ministri vanjskih poslova i turizma koji su s nekolicinom članova vlade nazočili koncertu.

Splićani su na koncertima pjevali sakralne i narodne pjesme iz Dalmacije s nizom dodataka.

Hrvatski veleposlanik u Madridu Filip Vučak priredio je 25. svibnja u veleposlanstvu primanje za članove zbora, kojem je to bila druga turneja po Španjolskoj.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙