FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

pet godina nacionalnog centra za psihotraumu u KB-u Dubrava

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Stručnim skupom o hrvatskimiskustvima u dijagnostici i liječenju psihotraume u Kliničkoj bolnici(KB) Dubrava danas je obilježena peta godišnjica Nacionalnog centra zapsihotraumu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti, koji djeluje u sklopu Odjela psihijatrije u tojbolnici.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Stručnim skupom o hrvatskim iskustvima u dijagnostici i liječenju psihotraume u Kliničkoj bolnici (KB) Dubrava danas je obilježena peta godišnjica Nacionalnog centra za psihotraumu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koji djeluje u sklopu Odjela psihijatrije u toj bolnici.

Odjel psihijatrije u KB-u Dubrava od početka Domovinskog rata aktivno se uključio u zbrinjavanje stradalnika, a tijekom proteklih pet godina na nacionalnoj je razini izgrađena mreža psihosocijalne pomoći, dijagnostike i liječenja hrvatskih branitelja te razrađena metodologija pružanja pomoći, istaknula je na prigodnoj svečanosti voditeljica Odjela za psihijatriju Dragica Kozarić-Kovačić.

Dodala je kako je prošle godine odjel preselio u nove prostore zahvaljujući novcu koji su uložili Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo zdravstva. Time su Hrvatska i Zagreb dobili modernu psihijatriju usmjerenu primarno na rad sa psihotraumatiziranim osobama.

Pokrovitelji današnje proslave su potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor i Andrija Hebrang.

U radu okruglog stola "Integracija hrvatskih iskustava u dijagnostici, liječenju i procjeni psihotraume", sudjeluju stručnjaci iz cijele Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙