FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

specijalna bolnica na srebrnjaku postala "bolnica - prijatelj djece"

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Specijalna bolnica za bolesti dišnogsustava djece i mladeži na zagrebačkom Srebrnjaku prva je bolnica uHrvatskoj koja je prema UNICEF-ovim standardima dobila prestižninaslov "Bolnica - prijatelj djece".
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Specijalna bolnica za bolesti dišnog sustava djece i mladeži na zagrebačkom Srebrnjaku prva je bolnica u Hrvatskoj koja je prema UNICEF-ovim standardima dobila prestižni naslov "Bolnica - prijatelj djece".

UNICEF-ovu akciju "Osmijeh djeteta u bolnici", koja se kod nas organizira od 1998. godine, provode Savez društava Naša djeca, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju i Hrvatska udruga medicinskih sestara, koji su ocijenili da Specijalna bolnica na Srebrnjaku zadovoljava sve UNICEF-ove uvjete u liječenju i skrbi za bolesnu djecu.

Ravnatelj bolnice Boro Nogalo istaknuo je kako je, zahvaljujući prije svega Gradu Zagrebu, posljednjih godina uloženo puno novca u obnovu dijagnostičke opreme, uređenje bolničkih odjela i prostora za igru te okoliša bolnice.

"Bolnica je postala igraonica u kojoj djeca vole boraviti, nemamo liste čekanja, a nedavno smo postali i Referentni centar za alergijske bolesti u djece", kaže Nogalo.

U Specijalnoj bolnici na Srebrnjaku, koja ima 75 stacionarnih kreveta i 30 u dnevnoj bolnici, liječe se djeca do 18-te godine života koja pate od respiratornih i alergijskih bolesti.

Na današnjoj proslavi, prilikom koje je na pročelje bolnice postavljena ploča s natpisom "Bolnica - prijatelj djece", nazočni su bili državni tajnik Ministarstva zdravstva Veljko Božikov i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙