FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al-SADR POVLAČI BORCE IZ NAJAFA

NAJAF/BAGDAD, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP/Reuters) - Radikalnišijitski vođa Moqtad al-Sadr povlači iz svetog grada Najafa svojeborce kako bi se okončala opsada grada i krvavi sukobi s koalicijskimsnagama, priopćio je u četvrtak savjetnik za iračku nacionalnusigurnost, dodavši da su zapovjednici Sadrove milicije potvrdili da sudobili naredbe da se povuku do podneva.
NAJAF/BAGDAD, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP/Reuters) - Radikalni šijitski vođa Moqtad al-Sadr povlači iz svetog grada Najafa svoje borce kako bi se okončala opsada grada i krvavi sukobi s koalicijskim snagama, priopćio je u četvrtak savjetnik za iračku nacionalnu sigurnost, dodavši da su zapovjednici Sadrove milicije potvrdili da su dobili naredbe da se povuku do podneva.

Mowaffaq al-Rubaie je rekao je da je vjerski vođa za uzvrat zatražio odbacivanje optužbe za ubojstvo zbog koje ga službeno traže koalicijske snage.

Al-Sadr je, prema izjavi na koju se poziva al-Rubaie, pristao na okončanje oružanih sukoba, evakuaciju vladinih zgrada i povlačenje svih boraca Vojske Mehdi.

Također je pozvao na pregovore s cjelokupnom šijitskom zajednicom - čiji mu se čelnici oštro suprotstavljaju - oko sudbine svoje oružane milicije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙