FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SRIJEDU, 26. SVIBNJA

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 26. svibnja.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 26. svibnja.

ZAGREB - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer dolazi u posjet Hrvatskoj. Primit će ga predsjednik Republike Stjepan Mesić u 11:30 sati, premijer Ivo Sanader u 12:15 i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u 14:30 sati. Predviđene su izjave za novinare nakon Schefferovog susreta s Mesićem, te nakon njegova susreta sa Sanaderom. Scheffer će se obratiti saborskim zastupnicima u 15:00 sati u saborskoj Velikoj vijećnici.

ZAGREB/MAMAIA - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić otputovat će u rumunjsko crnomorsko ljetovalište Mamaiu gdje će u četvrtak i petak sudjelovati na sastanku na vrhu predsjednika srednjoeuropskih država. Na putu za Mamaiu zaustavit će se u zapadnoj Rumunjskoj gdje će posjetiti hrvatsku manjinu u Karaš-Severinu.

ZAGREB - Treći godišnji sastanak Privremenog odbora za nadziranje primjene i provedbu privremenog sporazuma o trgovinskim i s njima povezanim pitanjima između Republike Hrvatske i Europske zajednice. Predsjedavajuća Privremenog odbora sa strane RH je ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, a ispred EK predsjeda Reinhardt Priebe, direktor za zapadni Balkan u Općoj upravi za vanjske poslove. Na sastanku će biti razmotrena dosadašnja provedba Privremenog Sporazuma, s naglaskom na usklađivanje zakonodavstva, trgovinu i gospodarstvo. Važne teme su svakako upravo objavljeno Mišljenje, prioriteti Europskog partnerstva za RH, hrvatski Nacionalni program pridruživanja EU za 2004. godinu, te CARDS projekti. Izjave za novinare Grabar-Kitarović i Priebea predviđene su za 18:00 sati u ministarstvu vanjskih poslova, Trg N.Š. Zrinskog 7-8.

ZAGREB - Amnesty International Hrvatske održat će konferenciju za novinare povodom objavljivanja Godišnjeg izvještaja Amnesty Internationala (prostorije AI-a, Martićeva 24, u 11:00 sati).

LJUBLJANA - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sudjelovat će u srijedu na Europskoj konferenciji ministara prometa (CEMT) koja se 26. i 27. svibnja održava u Ljubljani. Konferencija je posvećena izgradnji prometne infrastrukture u proširenoj Europi, sigurnosti prometa i protočnosti graničnih prijelaza, a ministar Kalmeta predložit će da Konferencija europskih ministara prometa podrži inicijativu Republike Hrvatske za uvrštenje Jadransko jonskog pravca u mrežu zasad 10 paneuropskih prometnih koridora.

STRASBOURG - Godišnje zasjedanje Kongresa lokalne i regionalne samouprave Vijeća Europe (VE) na kojem sudjeluje i hrvatsko izaslanstvo koje predvodi dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica. Na Kongresu će se raspravljati o sudjelovanju imigranata u životu lokalne zajednice, kvaliteti pitke vode, turizmu i nasilju na sportskim natjecanjima. Raspravljat će se, među ostalim, i o stanju u Rusiji, Gruziji, Armeniji i na jugoistoku Europe. (do 27. svibnja).

LONDON - Europski povjerenik za proširenje Guenter Verheugen sastaje se s britanskim ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom i ministrom za Europu Dennisom McShaneom.

KUMGANG, Sjeverna Koreja - Sjeverna i Južna Koreja održat će u Kumgangu, sjevernokorejskom planinskom zimovalištu, prve razgovore o širem spektru tema.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Srđan Baković, Renata Tomašević

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙