FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRUXELLES ĆE PROCJENJIVATI TURSKU PO ISTIM KRITERIJIMA KAO OSTALE KANDIDATE

BRUXELLES, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Europski povjerenik zaproširenje Guenter Verheugen ustvrdio je u četvrtak da će Bruxelles zaTursku primijeniti iste kriterije za procjenu koje je primijenio zaostale zemlje priključene EU, prije nego što preporuči pokretanjepregovora s Ankarom o pristupu.
BRUXELLES, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Europski povjerenik za proširenje Guenter Verheugen ustvrdio je u četvrtak da će Bruxelles za Tursku primijeniti iste kriterije za procjenu koje je primijenio za ostale zemlje priključene EU, prije nego što preporuči pokretanje pregovora s Ankarom o pristupu.

"Upotrijebit ćemo istu metodologiju i iste kriterije koje smo upotrijebili kada smo procjenjivali deset zemalja koje su ušle u EU 1. svibnja ", rekao je Verheugen na konferenciji u Bruxellesu.

"Ne možemo koristiti dvostruka mjerila", dodao je i precizirao da Povjerenstvo namjerava iznijeti izvješće o procjeni Turske početkom listopada.

U tom izvješću Povjerenstvo treba preporučiti ili ne zemljama članicama Unije da pokrenu pregovore o pristupu s Ankarom. Odluku će donijeti zemlje članice potkraj godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙