FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Becker u Vukovaru: mirna reintegracija sjajan primjer uspješnog prevladavanja sukoba

VUKOVAR, 27. svibnja 2004. (Hina) - Za današnjeg posjetaVukovarsko-srijemskoj županiji zamjenik voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj veleposlanik Robert W. Becker ocijenio je kako međunarodnazajednica mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja smatra sjajnimprimjerom moderna i uspješna prevladavanja sukoba.
VUKOVAR, 27. svibnja 2004. (Hina) - Za današnjeg posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji zamjenik voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj veleposlanik Robert W. Becker ocijenio je kako međunarodna zajednica mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja smatra sjajnim primjerom moderna i uspješna prevladavanja sukoba.

Nakon susreta sa županom Nikolom Šaferom veleposlanik Becker je u velikoj županijskoj vijećnici u palači "Srijem" pred predstavnicima županijskih i gradskih vlasti i jedinica lokalne samouprave, članovima Županijskog savjeta za europske integracije i Županijske koordinacije Vijeća nacionalnih manjina održao predavanje "Proces mirne reintegracije Vukovarsko-srijemske županije i održivost mirna suživota stanovništva". Ocijenio je da je mirna reintegracija sjajan primjer suvremena i uspješna rješavanja sukoba te da je na multietničkom području Vukovarsko-srijemske županije potrebno izgraditi međusobno povjerenje i uspostaviti miran suživot stanovništva.

"Slaganje sa susjedima različite etničke i nacionalne pripadnosti postaje i gospodarski prioritet ovog područja", rekao je Becker, dodavši kako je radi ulaganja potreban mir, politička i gospodarska stabilnost i otvorenost novim idejama.

"Nitko neće ulagati u Vukovar radi lijepog Dunava ako ne osjeti političku i gospodarsku stabilnost, a postoje uvjeti i za širenje na druga tržišta", rekao je i pozvao građane i županijske vlasti da se, kako je rekao, otvore i prema istoku i prema sjeveru i prema jugu, kako bi se integrirali u ujedinjenu Europu i izbjegli da ne postanu slijepom ulicom".

(Hina) xžd yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙