FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPTUŽNICA ZA OVČARU NITI S 11 NOVOOPTUŽENIH NIJE KONAČNA

BEOGRAD,26. svibnja 2004.(Hina) - Optužnica koju je Specijalnotužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu u utorak proširilo, osimšestorice dosad optuženih za ratne zločine na Ovčari kod Vukovara1991. godine, protiv još 11 osoba, nije konačna, na slučaju se jošradi, te bi moglo biti još optuženih, javio je u srijedu beogradskiRadio B92, pozivajući se na izvore u Specijalnom tužiteljstvu.
BEOGRAD,26. svibnja 2004.(Hina) - Optužnica koju je Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu u utorak proširilo, osim šestorice dosad optuženih za ratne zločine na Ovčari kod Vukovara 1991. godine, protiv još 11 osoba, nije konačna, na slučaju se još radi, te bi moglo biti još optuženih, javio je u srijedu beogradski Radio B92, pozivajući se na izvore u Specijalnom tužiteljstvu.

Imena dodatno optuženih 11 osoba Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine još nije objavilo, a Radio B 92, koji je imao uvid u sadržaj proširene optužnice, navodi nekoliko imena, pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara.

Prema tom Radiju, Nada Kalaba iz Zemuna iz hangara na Ovčari je izvela jednog zarobljenika i ubila ga pucajući mu iz pištolja u glavu. Božo Latinović, zvani Boro Krajišnik iz Veternika, Miroslav Đanković , Vujo Zlatar, Milan Lančužanin, svi iz Šida, Marko Ljuboja iz Kaluđerice i Slobodan Katić iz Surčina su, prema tekstu opužnice, iz hangara izvodili po sedam zarobljenika i strijeljali ih.

Predrag Milojević iz Rume pucao je u zarobljenike koji su još davali znake života. Milojević i Đorđe Šošić iz Kruševca su, navodi Radio B92, izveli dvojicu zarobljenika iz hangara, te im nožem prerezali vratove. Optuženi su, kaže se u optužnici, za zarobljenike pravili i "špalir", u kojem su ih, pri ulasku u hangar udarali metalnim predmetima i kundacima po nogama i drugim dijelovima tijela.

Prije proširenja optužnice protiv još 11 osoba, ranije su optuženi tadašnji zapovjednik Teritorijalne obrane Vukovara Miroljub Vujović (41), njegov zamjenik Stanko Vujanović (45), te Jovica Perić (39), Mirko Vojinović (65), Ivan Atanasijević (43) (koji se ranije zvao Ivica Husnik), Predrag Madžarac (33) i Milan Vojnović (56), dok je Mirko Vojinović (65) , koji je bio četvrtooptuženi, umro neposredno prije početka suđenja u ožujku, od posljedica pokušaja samoubojstva skokom s trećeg kata novosadske bolnice.

Suđenje optuženoj šestorci, koje je započelo u ožujku ispitivanjem optuženih, nastavljeno je 28. i 29. travnja dokaznim postupkom, kad je ispitano 14 svjedoka, a nastavak je zakazan za 21. lipnja, kad će glavna rasprava potrajati devet dana. Prema ranijim najavama Specijalnog tužiteljstva, postupak protiv 11 novooptuženih bit će pripojen postupku koji je već u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙