FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

u tijeku velika antidoping operacija talijanskih karabinjera

RIM, 26. svibnja 2004. (Hina) - Velika antidoping operacija posebnejedinice (NAS) karabinjera iz Firence započela je u srijedu ujutro ponalogu tužiteljstva u Rimu.
RIM, 26. svibnja 2004. (Hina) - Velika antidoping operacija posebne jedinice (NAS) karabinjera iz Firence započela je u srijedu ujutro po nalogu tužiteljstva u Rimu.

Izdano je 138 naloga za pretres stanova sportaša i sjedišta klubova, a kontrola je provedena i kod sudionika biciklističke utrke kroz Italiju, Giro d'Italia.

Tužiteljstvo u Rimu pokrenulo je istragu protiv kriminalne organizacije trgovine i rasparčavanja lijekova i sastojaka za doping na nacionalnom teritoriju. Među osobama koje su pod istragom su sportaši, liječnici i druge osobe vezane uz sport. Optužba ih tereti za ilegalno unošenje u Italiju iz drugih zemalja i dijeljenje medicinskih sastojaka koji mogu mijenjati fizičko stanje neke osobe, pa prema tome i sportski rezultat.

Informaciju o pretresima priopćili su sami karabinjeri, koji su tijekom noći s utorka na srijedu izvršili pretres i u hotelima biciklista koji sudjeluju na biciklističkoj utrci kroz Italiju, koja još traje. Pregledano je osam biciklista iz šest momčadi.

U cijeloj operaciji sudjeluje oko 700 karabinjera i financijskih stražara.

(HIna) xst ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙