FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kutini otvoreni "Vinski dani 2004."

KUTINA, 25. svibnja 2004. (Hina) - Tradicionalna izložba vina "Vinskidani 2004." otvorena je danas popodne u Kutini u organizaciji Udrugevinogradara i voćara Moslavine "Lujo Miklaužić".
KUTINA, 25. svibnja 2004. (Hina) - Tradicionalna izložba vina "Vinski dani 2004." otvorena je danas popodne u Kutini u organizaciji Udruge vinogradara i voćara Moslavine "Lujo Miklaužić".

Glavni događaj priredbe, koja će se održavati do 30. svibnja, jest 11. izložba vina autohtonih hrvatskih sorta.

U svečanoj prigodi otvorenja izložbe, kojoj su pokrovitelj Sisačko-moslavačka županija i grad Kutina, a glavni sponzor kutinska "Petrokemija" d.d., objavljeni su i rezulati ocijenjenih vina i najljepših etiketa s ponuđenih boca. Od 207 prispjelih uzoraka vina Ocjenjivački je sud pod predsjedanjem prof. dr. Dubravke Premužić 41 proglasio zlatnim, čak 129 srebrnim i 14 brončanim.

To pokazuje, kako je to naglasila predsjednica izložbe mr. Biserka Stojić, da iz godine u godinu vino postaje sve bolje, a to je i svrha izložbe.

Najvišu je ocjenu dobilo vino autohtone moslavačke sorte škrlet Ivice Florijanovića iz Potoka, a od uzoraka mješavine biljelih sorata najbolji je Borisa Mesarića iz Kutine. Među ostalim sortama najbolji je chardonnay Albine i Avgusta Bobnjara iz Štrigove (Međimurje).

Od ponuđenih izvornih sorta najbolja su dva babića: Stipe Gašperova iz Primoštena i Vinoploda šibenske Vinarije, te malvazija istarska Agrolagune iz Poreča.

Ocjenjivački sud s publicistom Srećkom Ljubljanovićem na čelu likovno i marketinški najboljom je ocijenio etiketu na boci primoštenskog babića, drugo je mjesto pripalo etiketi trijumfa iz Oplenca (Srbija i Crna Gora), a treće frankovki obitelji Tušek iz Popovače.

Vinarski je skup u Kutini u ime Ministarstava poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva pozdravio pomoćnik ministra Srećko Selanec, te je, uz ostalo, rekao kako u Moslavini treba završiti višegodišnji stečaj voloderske tvrtke "Moslavačko vinogorje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙