FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: članovi poglavarstva demantirali izjavu udruge partnerstva za društveni razvoj

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Prozvani članovi zagrebačkogGradskog poglavarstva dogradonačelnik Milan Bandić te Zvonimir Šostar,Slavko Kojić i Ladislav Prežigalo danas su demantirali i ocijenilineargumentiranom jučerašnju izjavu za medije udruge Partnerstvo zadruštveni razvoj i Munira Podumljaka u kojoj ih optužuju za korupcijute najavili da će tražiti zaštitu putem odvjetnika.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Prozvani članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva dogradonačelnik Milan Bandić te Zvonimir Šostar, Slavko Kojić i Ladislav Prežigalo danas su demantirali i ocijenili neargumentiranom jučerašnju izjavu za medije udruge Partnerstvo za društveni razvoj i Munira Podumljaka u kojoj ih optužuju za korupciju te najavili da će tražiti zaštitu putem odvjetnika.

Bandić je na konferenciji za novinare ocijenio da je takozvano razotkrivanje koruptivnih radnji izvjesnog Partnerstva za društveni razvoj "vrhunac neviđene hajke usmjerene na njegovu diskreditaciju".

Ta udruga je jučer izvjestila o "ogromnom broju nepravilnosti i zloporaba" i iznijela slučajeve koji "opisuju način djelovanja određenih moćničkih krugova u okviru Gradskog poglavarstva".

Pritom su naveli pritužbe na nesavjesnu kupoprodaju Hotela "Park" i zgarde Crvenog križa na Jarunu, koje je Milan Bandić danas odbacio.

Pojasnio je da 1998. kad je kupljen Hotel "Park" nije bio u Gradskom poglavarstvu, a da ugovor o prodaji zgrade Crvenog križa u Poglavarstvu nije ni zaveden, kao i da tu treba ispitati točnost navoda da se "Crveni križ" uknjižio kao jedini vlasnik Doma i prodao ga "Sunce osiguranju".

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar je dodao da je Grad Zagreb tužio "Crveni križ" za priznavanje prava suvlasništva nad tom nekretninom jer je sukladno dogovoru sudjelovao u njegovoj gradnji pa, kaže Šostar, Grad ima pravo na 25 posto vlasništva.

Poštujem pravo svakoga da ukaže na pogreške i nepravilnosti u radu Gradskog poglavarstva, ali na temelju činjenica, a ne insinuacijama bez pokrića, rekao je Bandić i najavio da će putem Gradskog ureda za informiranje zatražiti od HTV-a demantij izjave Partnerstva za društveni razvoj čija su otkrića, kako kaže, bez imalo kritičnosti urednika zaslužila prve minute Dnevnika HTV-a.

"Bez obzira što je predizborna kampanja krenula 11 mjeseci ranije, što je previše- previše je", dodao je, a s time da su optuženi baš SDP-ovi članovi Poglavarstva nisu se, kaže, bavili.

Kojić je ustvrdio da su ostali navodi "zbrka nesuvislih rečenica iz kojih je teško razlučiti što se Gradskom poglavarstvu stavlja na teret", tim prije što u zaključku izjave stoji da je u Poglavarstvu riječ o "legaliziranom kriminalu", a Prežigalo je dodao da takve insinuacije ne mogu proći nekažnjeno i najavio sudsku tužbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙