FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSHOVA POPULARNOST NA NISKIM GRANAMA

WASHINGTON,25. svibnja 2004.(Hina) - Popularnost predsjednika GeorgeaW. Busha u američkoj javnosti opala je na do sada najnižu razinu samopet mjeseci pred izbore, pokazalo je u utorak istraživanje javnogamišljenja lista The Washington Post i televizije ABC.
WASHINGTON,25. svibnja 2004.(Hina) - Popularnost predsjednika Georgea W. Busha u američkoj javnosti opala je na do sada najnižu razinu samo pet mjeseci pred izbore, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mišljenja lista The Washington Post i televizije ABC.

Samo 47 posto Amerikanaca odobrava način na koji Bush obavlja posao predsjednika dok 50 posto kaže da ne odobrava, što su najniže brojke zabilježene u istraživanju Post-ABC otkada je Bush preuzeo dužnost.

Sličan rezultat Bush je polučio i u anketi CNN/Usa Today/Gallup objavljenoj u ponedjeljak navečer. Četrdeset sedam posto ispitanika u istraživanju provedenom 21.-23. svibnja reklo je da odobrava Bushovo predsjednikovanje, dok 49 posto ne odobrava.

Pokazujući odakle dolaze nevolje za Busha samo 40 posto Amerikanaca u anketi Post-ABC provedenoj 20-23 svibnja pozitivnim je ocijenila njegovo bavljenje Irakom što je najniža ocjena od početka napada na Irak u ožujku 2003.

Potpora Busu u Iraku opala je u svim aspektima proteklog mjeseca obilježenog pobunama i skandalom zlostavljanja iračkih zatvorenika u zatvoru Abu Ghraib.

Unatoč opadajućim ocjenama učinka kao predsjednika Bush i dalje vodi izjednačenu utrku sa svojim demokratskim protivnikom senatorom Johnom Kerryjem. Na pitanje Post-ABC koga bi izabrali kada bi izbori bili danas održani, 46 posto birača je odabralo Busha, a 46 posto Kerryja.

Amerikanci Busha i dalje vide kao snažnijeg vođu nego Kerryja u pitanjima nacionalne sigurnosti i borbe protiv terorizma te pouzdanijim u održavanju sigurnosti SAD-a i bavljenju nacionalnim krizama. Busha Amerikanci vide kao boljeg od Kerryja i za sređivanje stanja u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙