FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VODAFONE OSTVARIO 19-POSTOTNI SKOK OPERATIVNE DOBITI

LONDON, 25. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski mobilni operaterVodafone izvijestio je danas o 19-postotnom rastu dobiti prijeoporezivanja u protekloj poslovnoj godini, koja je završila krajemožujka.
LONDON, 25. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski mobilni operater Vodafone izvijestio je danas o 19-postotnom rastu dobiti prije oporezivanja u protekloj poslovnoj godini, koja je završila krajem ožujka.

Po podacima iz te kompanije, dobit prije oporezivanja dosegnula je 10 milijardi funti ili 14,9 milijardi eura. Prihodi cijele skupine iznosili su 33,6 milijardi funti, što je povećanje od 10 posto na godišnjoj razini.

Kompanija je uvećala bazu svojih korisnika u tome razdoblju za 13,7 milijuna, na ukupno 133,4 milijuna korisnika.

"Ti rezultati odražavaju snažnu operativnu izvedbu s odličnom visinom generiranja tijeka gotovine", kazao je izvršni direktor Arun Sarin.

Unatoč snažnoj operativnoj izvedbi, Vodafone je na kraju godine zabilježio neto gubitak od 9,0 milijardi funti, uslijed značajnog otpisa ulaganja u neopipljivu imovinu - goodwill, vezanih za prošle akvizicije. Neto gubitak smanjen je osam posto u odnosu na 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙