FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVIJE TREĆINE BRITANACA PROTIV POJAČANJA POSTROJBI U IRAKU

LONDON, 24. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Šezdeset i šest postoBritanaca protivi se slanju pojačanja za oko 7.900 vojnika koliko ihje trenutačno raspoređeno u Iraku, pokazuju rezultati ispitivanja kojeće u utorak objaviti dnevni list The Guardian.
LONDON, 24. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Šezdeset i šest posto Britanaca protivi se slanju pojačanja za oko 7.900 vojnika koliko ih je trenutačno raspoređeno u Iraku, pokazuju rezultati ispitivanja koje će u utorak objaviti dnevni list The Guardian.

Njih 84 posto drži da se pojačanja, u slučaju da se pojačanja moraju poslati, ona trebaju nalaziti jedino pod britanskim zapovjedništvom i u područjima koja kontroliraju Britanci. Ispitivanje je provela agencija ICM na uzorku od 1.002 odrasle osobe.

U Velikoj Britaniji se vode rasprave o mogućem slanju u Irak pojačanja od oko 3.000 vojnika prije transfera vlasti Iračanima 30. lipnja.

Prema ispitivanju Guardiana, 35 posto britanskih birača želi da se iz Iraka povuku američke i britanske okupacijske postrojbe, što je osam posto više nego tijekom sličnog ispitivanja vođenog prošlog mjeseca.

Među ispitanima njih 43 posto drži da je rat protiv Iraka "nepravedan", ili pet posto manje nego u sličnom ispitivanju prošlog mjeseca, a 44 posto ga smatra "opravdanim" što je tri posto više nego tijekom ispitivanja u travnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙