FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branko Peran imenovan načelnikom šibensko-kninske Policijske uprave

ŠIBENIK, 24. svibnja 2004. (Hina) - Branko Peran, dosadašnji voditeljOdjela prometne policije u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj,imenovan je za novog načelnika te policijske uprave, a dosadašnjinačelnik Ivica Šimac vodit će Odsjek za granice i nezakonite migracijeu toj PU, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare uŠibeniku Ivica Franić, ravnatelj Policije u MUP-u.
ŠIBENIK, 24. svibnja 2004. (Hina) - Branko Peran, dosadašnji voditelj Odjela prometne policije u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, imenovan je za novog načelnika te policijske uprave, a dosadašnji načelnik Ivica Šimac vodit će Odsjek za granice i nezakonite migracije u toj PU, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku Ivica Franić, ravnatelj Policije u MUP-u.

On je prije toga sudjelovao na redovitom kolegiju šibensko-kninske Policijske uprave.

"Rukovoditelji svih ustanova od kojih se traži odgovornost i predan rad imaju pravo sami birati svoje najbliže suradnike pa sam i ja iz tog razloga predložio ministru unutarnjih poslova da se, umjesto Ivice Šimca, na čelo PU šibensko-kninske imenuje Branko Peran", obrazložio je Franić.

Odluka stupa na snagu sutra, a rješenje o imenovanju bit će privremeno dok na njega suglasnost ne da Skupština Šibensko-kninske županije.

U odgovoru na novinarsko pitanje Franić je kazao da ta odluka nije politička.

"Da je to politička odluka, onda bih na mjesto načelnika postavio nekog iz gradskog poglavarstva ili iz vladajuće stranke. Osim toga, da je ovo politička čistka, smijenjeni bi načelnik ostao bez posla. Ovdje se, međutim, radi o ljudima koji dolaze iz sustava MUP-a, o stručnjacima, a niti novi niti bivši načelnik nisu članovi niti jedne stranke", obrazložio je Franić dodajući da je voditelj Odsjeka za granice i nezakonite migracije, za kojega je imenovan Šimac, izuzetno odgovoran posao i da će imati posebnu težinu kada Hrvatska uđe u EU i ona bude čuvar schengenske granice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙