FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANGLADEŠ: U POTONUĆU TRAJEKATA 14 MRTVIH I 20 NESTALIH

DHAKA, 23. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Četrnaest osoba, među kojima ječetvero djece, utopilo se, a dvadeset ih se smatra nestalim nakonpotonuća četiriju trajekata u Bangladešu, doznaje se od mjesnihčelnika.
DHAKA, 23. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Četrnaest osoba, među kojima je četvero djece, utopilo se, a dvadeset ih se smatra nestalim nakon potonuća četiriju trajekata u Bangladešu, doznaje se od mjesnih čelnika.

Četiri broda koja je zahvatilo nevrijeme koje prethodi razdoblju monsunskih kiša, prevrnula su se na rijeci Meghna u pokrajini Chandpur, 40 kilometara južno od prijestolnice Dhake.

Spasioci su pronašli još sedam tijela kad su rasjekli metalnu oplatu jednog trajekta, MV Digante. Ima li u ostacima broda još žrtava znat će se kada se brod dovuče do obale, izjavio je mjesni čelnik zadužen za promet.

Prije toga je iz vode izvučeno sedam trupala, kako navodi Rahul Amin, čelnik udruge vlasnika trajekta u pokrajini Chandpur.

Svih dvadeset putnika koji se smatraju nestalima putovali su na trajektu MV Diganta. Potraga je otežana zbog loših vremenskih uvjeta.

Osim ovih četiriju trajekata, u razmaku od tri sata potonulo je i šest teretnih brodova.

Od 1977. u Bangladešu se u više od 260 nesreća na trajektima utopilo oko tri tisuće ljudi. Uzroci nesreće vrlo često su pretovar i monsunske oluje.

Vlada je lani uvela nove mjere radi sprječavanja pretovara brodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙