FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USAID i grad Vinkovci potpisali memorandum o razumijevanju

VINKOVCI, 21. svibnja 2004. (Hina) - Gradonačelnik Vinkovaca MladenKarlić i savjetnik za demokratsku inicijativu i lokalnu samoupravu priAmeričkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID) Tom Rogers potpisalisu danas Memorandum o razumijevanju u okviru provedbe projekta reformelokalne samouprave, koji u Hrvatskoj provodi USAID.
VINKOVCI, 21. svibnja 2004. (Hina) - Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić i savjetnik za demokratsku inicijativu i lokalnu samoupravu pri Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID) Tom Rogers potpisali su danas Memorandum o razumijevanju u okviru provedbe projekta reforme lokalne samouprave, koji u Hrvatskoj provodi USAID.

U sljedećih pet tjedana američka će vlada potpisati takav Memorandum o razumijevanju s još 30-ak hrvatskih gradova i općina. Projekt pruža tehničku potporu jačanju sposobnosti lokalne samouprave za učinkovitije izlaženje ususret potrebama građana kao i za ispunjenje pretpostavki za pridruženje Europskoj uniji.

U priopćenju Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, koje je podijeljeno novinarima uoči potpisivanja Memoranduma, navodi se kako su Sjedinjene Države od 1992. do danas hrvatskim građanima pružile pomoć u vrijednosti većoj od 405 milijuna dolara, većinom kroz programe USAID-a koji je najveća organizacija vlade SAD-a za međunarodnu pomoć.

Po riječima vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića, u okviru projekta reforme lokalne samouprave Vinkovci su se odlučili za model informatičkog menadžmenta koji USAID također nudi, a kojemu je cilj unaprijediti informatičko upravljanje gradom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙