FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH - PULA U VODSTVU

PULA, 22. svibnja (Hina) - Odlična momčad Pule u sigurnom je vodstvunakon trećeg kola šahovskog Kupa HŠS.
PULA, 22. svibnja (Hina) - Odlična momčad Pule u sigurnom je vodstvu nakon trećeg kola šahovskog Kupa HŠS.

Nakon jučerašnje "četvorke" protiv Visa, Puljani su danas napravili dvije "trice", pa sigurno vode. Najprije su svladali Gorana iz Bibinja s 3:1, a onda su i u trećem kolu slavili s 3:1 protiv vrlo čvrstog sastava Goranka Kende iz Ravne Gore. Pobjedu su im donijeli Nenad Ferčec i Miroslav Žufić, koji su svladali Antu Jurkovića, odnosno Marijana Podobnika.

U derbiju trećeg kola, branitelj Kupa Mravince DC je poslije velike borbe svladao riječku Liburniju s 2,5:1,5 , pa se probio na drugo mjesto s 1,5 bodom zaostatka za Puljanima. Dražen Sermek je u samo 16 poteza nokautirao velemajstora Milana Vukića, Vladislav Tkačijev je u oštroj taktičkoj borbi nadvisio Duška Pavasovića, Vlado Kovačević je remizirao s Ognjenom Jovanićem, a Ilja Smirin je neočekivano izgubio od Gorana Dizdara. Iznenađenje kola je vrlo visoka 3,5:0,5 pobjeda zagrebačkog Dalekovoda protiv Gjure Pilara iz Slavonskog Broda, a Rijeka je svladala Gorana iz Bibinja s 2,5:1,5. Kostrena je pobijedila riječki Maestral s 3:1, a istim je omjerom i Šibenik nadigrao momčad pulskog Uljanika. Karlobag i Vis odigrali su neodlučeno 2:2.

Rezultati 3. kola:

GORANKA KENDA – PULA 1:3 (Varga-Cebalo remi, A. Jurković-Ferčec 0:1, Glavaš-Novak remi, Podobnik-Žufić 0:1)

MRAVINCE DC – LIBURNIJA 2,5:1,5 (Tkačijev-Pavasović 1:0,Smirin-Dizdar 0:1, Sermek-Vukić 1:0, Kovačević-Jovanić remi)

RIJEKA – GORAN (Bibinje) 2,5:1,5 (Cvitan-Zelčić remi, Petrov-Režan remi, Golubović-Bilobrk remi, Rukavina-Meštrović 1:0)

DALEKOVOD – GJURO PILAR 3,5:0,5 (Bukal-Brkić 1:0, Brumen-Dabo Peranić 1:0, Bukal ml.-Rogić remi, Matić-Martić 1:0 kontumac zbog mobitela)

KARLOBAG - VIS 2:2 (Čović-Božanić remi, Kranjčević-Vitaljić remi, Kukina-Marinić Kragić remi, Smojver-Horvat remi)

KOSTRENA – MAESTRAL (Rijeka) 3:1 (N.Dorić-Krklješ 1:0, Vlahov-Trošelj remi, Pejić-Trtanj 1:0, Ledinko-Žilić remi)

ULJANIK – ŠIBENIK 1:3 (Marčeta-Jurić 0:1, Račić-Viskić 0:1, Šiljan-Vlaić 1:0, Mrđen-Malenica 0:1). Zbog neparnog broja momčadi slobodan je bio riječki JUNIOR.

Poredak na ljestvici poslije 3. kola:

Pula 10 bodova, Mravince DC 8,5 , Liburnija, Rijeka i Goranka Kenda 8, Goran i Dalekovod 6,5 , Gjuro Pilar 5,5 , Karlobag, Kostrena i Šibenik 5, Vis 4,5 , Junior 3,5 , Maestral i Uljanik po 3 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙