FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIJEKA - ODRŽANA PRVA MODNA REVIJA ZA SLIJEPE I GLUHONIJEME OSOBE

RIJEKA - ODRŽANA PRVA MODNA REVIJA ZA SLIJEPE I GLUHONIJEME OSOBERIJEKA,21. svibnja 2004.(Hina) - Prva modna revija za slijepe igluhonijeme osobe održana je večeras u Pomorskom i povijesnom muzejuHrvatskog primorja u Rijeci po ideji riječkog modnog kreatora IvanaBožića.
RIJEKA,21. svibnja 2004.(Hina) - Prva modna revija za slijepe i gluhonijeme osobe održana je večeras u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci po ideji riječkog modnog kreatora Ivana Božića.

Božićeve modne kreacije za ovu su prigodu bile upotpunjene komadićima stakla i ogledalima te ostalim elementima koji su kretanjem modela proizvodili razne zvukove. Uz to, svaki izlazak modela bio je popraćen različitim mirisima kako bi se slijepim osobama dočarali modeli na taj osebujan i inovativan način. Tomu je pripomogla i glazbena pozadina u izvedbi učenika glazbene škole u Rijeci.

Inspiracija ove kolekcije bilo je more, a modne kreacije bile su upotpunjene dodacima od krzna i perja.

Revija je bila humanitarnog karaktera jer je sav prihod od ulaznica namijenjen podizanju kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba.

Uz članove modne agencije "Glamour T", kreacije su nosile i članice riječke grupe "E.N.I".

U organizaciji revije sudjelovali su predstavnici riječkog "Leo Cluba".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙