FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POZIV EUROPSKIH FILMSKIH AGENCIJA ZA POTPORU "EUROPSKOM AUDIOVIZUALNOM SEKTORU"

CANNES, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Europske filmske agencijeuputile su "poziv" europskim ministrima kulture koji su se u utorakokupili u Cannesu, da od Europske unije zatraže "dovoljnu" financijskupotporu za audiovizualni sektor.
CANNES, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Europske filmske agencije uputile su "poziv" europskim ministrima kulture koji su se u utorak okupili u Cannesu, da od Europske unije zatraže "dovoljnu" financijsku potporu za audiovizualni sektor.

U zajedničkoj izjavi direktori 21 filmske agencije i predstavnici još pet država kažu da su "zabrinuti" zbog "mogućeg smanjenja interesa i smanjenja europskog proračuna namijenjenoj europskoj audiovizualnoj politici koja bi trebala podupirati konkurentan i raznolik sektor u Europi".

Oni dakle traže "da se od 2007. u budućem europskom proračunu predvide sredstva za audiovizualne usluge" koji, po njihovu mišljenju, treba "priznati industrijske i kulturne zahtjeve audiovizualne politike".

Agencije ističu da EU "kroz program MEDIA daje osobit doprinos jačanju industrija i kultura deset novih država članica" i da "budući proračun mora biti dovoljan da ispuni i tu zadaću".

Dvadesetak europskih ministara kulture okupilo se u utorak u Cannesu u prigodi filmskog festivala, na "Europskom danu" posvećenom školovanju za filmska zanimanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙