FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA BRIJUNIMA SE ODRŽAVA MEĐUNARODNA RADIONICA ZAKLADE 2020.

BRIJUNI, , 21. svibnja 2004. (Hina) - Peta međunarodna radionicaZaklade 2020., pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika StipeMesića i nazivom "Kako možemo vjerovati jedni drugima", u tijeku je upetak na Brijunima gdje tijekom tri dana političari, znanstvenici iugledne osobe s područja šire regije i svijeta razgovaraju o važnostipovjerenja u upravljanje državom u današnjem svijetu.
BRIJUNI, , 21. svibnja 2004. (Hina) - Peta međunarodna radionica Zaklade 2020., pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stipe Mesića i nazivom "Kako možemo vjerovati jedni drugima", u tijeku je u petak na Brijunima gdje tijekom tri dana političari, znanstvenici i ugledne osobe s područja šire regije i svijeta razgovaraju o važnosti povjerenja u upravljanje državom u današnjem svijetu.

Kao glavni događaj najavljuje se u subotu nazočnost četvorice predsjednika - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Slovenije, Stjepana Mesića, Sulejmana Tihića, Filipa Vujanovića i Janeza Drnovšeka.

Tijekom jutra hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul vodio je drugu raspravu na tom skupu o tome što povjerenje znači u odnosima među državama.

Prije toga bilo je govora o promjenama uvjeta povjerenja u globalnom svijetu kibernetike.

Zaklada 2020., koju su prije četiri godine prema riječima ravnatelja Petra Turkovića, osnovale isključivo privatne osobe, zadala si je zadatak da u hrvatskim okvirima, a na temelju znanstvenih i stručnih analiza osmisli viziju hrvatskoga društva u budućnosti.

Tijekom dosadašnje četiri radionice, a i ove pete, koja je u tijeku na Brijunima, želja je također da se unutar našeg društva otvori dijalog kako bi se iz kvalitetnih rasprava pronašlo i pravo rješenje.

Skup na Brijunima završit će u subotu prihvaćanjem svojevrsnog zaključnog dokumenta, koji će biti priložen uz dokumente proizišle nakon dosadašnje četiri radionice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙