FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI IZMEĐU 12 HRVATSKIH STRUKOVNIH KOMORA

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - U cilju postizanja što boljeučinkovitosti i funkcionalnosti te doprinosa afirmaciji struke,dvanaest hrvatskih strukovnih komora potpisalo je danas Sporazum omeđusobnoj stručnoj suradnji.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - U cilju postizanja što bolje učinkovitosti i funkcionalnosti te doprinosa afirmaciji struke, dvanaest hrvatskih strukovnih komora potpisalo je danas Sporazum o međusobnoj stručnoj suradnji.

Sporazum su potpisali predstavnici Hrvatske gospodarske komore (HGK), komora arhitekata i inženjera u graditeljstvu, medicinskih bikemičara te medicinskih sestara, zatim javnobilježničke, liječničke, ljekarničke, obrtničke, odvjetničke, psihološke, stomatološke te veterinarske komore.

Inicijativa za potpisivanje Sporazuma došla je sa strane Hrvatske liječničke komore, kazao je predsjednik HGK Nadan Vidošević koji je izabran i za predsjednika koordinacije među komorama potpisnicama, dok je njegovim zamjenikom na godinu dana imenovan predsjednik Odvjetničke komore Ranko Pelicarić.

Nužnost suradnja strukovnih komora, ističe se u Sporazumu, ponajprije dolazi do izražaja u procesu približavanja Europskoj uniji koji proširuje obveze i djelokrug komora, ali ujedno zahtjeva i usklađivanje postojećih zakona, normativa i pravilnika, a posebice prakse.

Usklađivanje postojećih uz donošenje novih normativnih akata, dodaje se, zahtjevan je i odgovoran posao koji traži stručno-znanstveni multidisciplinarni pristup kako bi se u najvećoj mjeri izbjegle moguće pogreške, što je i cilj danas potpisanog Sporazuma.

Tako će se nakon donošenja stajališta o određenim pitanjima od zajedničkog interesa na razini svake pojedine komore potpisnice, usklađivati stajališta ostalih komora te omogućiti učinkovitija obrana prijedloga pojedine struke.

Međukomorska suradnja, stoji u Sporazumu, trebala bi rezultirati solidarnom podrškom svih komora te značajno ojačati stavove ili zahtjeve jedne od komora ili svih komora zajedno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙