FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"ZLATNA DIONICA ZA 2003." DIONICA ADRIS GRUPE

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - "ZLATNA DIONICA ZA 2003." DIONICAADRIS GRUPE
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - "ZLATNA DIONICA ZA 2003." DIONICA ADRIS GRUPE

Hina- Financijski servis

Rovinjska holding kompanija Adris grupa (bivši TDR) dobitnica je nagrade "Zlatna dionica 2003. godine", kao i nagrade za najbolju industrijsku dionicu u kategoriji ostalo te posebne nagrade za tržišnu kapitalizaciju za prošlu godinu.

Tradicionalne nagrade - Zlatna dionica godine i nagrade najboljim dionicama u više kategorija na temelju ostvarenih rezultata na tržištu kapitala i ocjene stručnog žirija, dodijeljene su danas u Zagrebu u sklopu 9. financijskog foruma.

Zlatnu dionicu za ukupno najbolju dionicu u prošloj godini predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader uručio je predsjedniku Uprave Adris grupe Anti Vlahoviću.

Za zlatnu dionicu u raznim kategorijama bilo je nominirano ukupno 27 tvrtki koje su ispunile uvjete po aktivnosti na tržištu kapitala, a prema riječima ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića iduća bi godina trebala donijeti i više nominiranih i više nagrađenih.

Razvoj gospodarstva i ulazak u Europsku uniju (EU) prioriteti su ove Vlade, kazao je Vukelić, a pozitivan avis i očekivano dobivanje statusa zemlje kandidata predstavljaju veliku šansu za hrvatsko gospodarstvo u smislu stvaranja konkurentnog gospodarstva sposobnog za nastup na europskom i svjetskom tržištu.

Vlada se u svom gospodarskom programu jasno odredila za stvaranje uvjeta za kreiranje konkurentnog gospodarstva, što se vidi i prema do sada prihvaćenim projektima, poput poticanja poduzetništva, revitalizacije 'posrnulih', ali i davanja dodatnog poticaja uspješnim tvrtkama, koje bi trebale biti motor pokretač ostatka gospodarstva, rekao je ministar Vukelić.

U kategoriji najbolje industrijske dionice - hrana i lijekovi, "Zlatnu dionicu" dobila je Pliva, dok je "Zlatnu dionicu" u turističkom sektoru dobila porečka Plava laguna.

Najbolja financijska dionica u prošloj je godine bila ona Privredne banke Zagreb, u čijem sastavu djeluju i dva nagrađena investicijska fonda - PBZ Novčani fond i PBZ Global fond, kao i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima PBZ Invest. Također, PBZ Croatia osiguranje proglašen je najboljim obveznim mirovinskim fondom u 2003.

Najznačajnijim događajem godine na tržištu kapitala prošle godine žiri je ocijenio osnivanje i uvrštavanje dionica u kotacije Javnih dioničkih društava Zagrebačke i Varaždinske burze.

Posebna nagrada za najbolje odnose s javnošću pripala je Erste banci, a za najveći porast cijene dionice (za 122,55 posto) Ericssonu Nikoli Tesli, dok je Varaždinskoj banci dodijeljena nagrada za najveću dividendu.

Nagrade u kategorijama obvezničkih i dioničkih otvorenih investicijskih fondova dobili su RBA Bonds fond i Select Europe fond, dok je najboljim zatvorenim investicijskim fondom proglašen fond Velebit.

Sedmu godinu zaredom izbor zlatne dionice organizirali su tvrtka Kapital klub i HTV-ova emisija Poslovni klub kojima se ove godine pridružio list Dnevnik, dok je konzultantska tvrtka To-One izradila izračune potrebne za izbor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙