FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA ČETVRTAK, 20. SVIBNJA

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 20. svibnja.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 20. svibnja.

ZAGREB - Završnog dana 9. financijskog i 4. e-business foruma bit će dodijeljena "Zlatna dionica godine" za 2003. - tradicionalna nagrada za dionička društva s najboljim plasmanom na hrvatskom tržištu kapitala. Organizatori dodjele tih priznanja su emisija Poslovni klub Hrvatske televizije, poslovni dnevni list Dnevnik i tvrtka Kapital klub. Uz brojne predstavnike gospodarskog života skupu će biti nazočan i predsjednik Vlade Ivo Sanader koji će uručiti nagradu Zlatna dionica 2003. dok će se Branko Vukelić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, obratiti gospodarstvenicima. Kako je objavljeno, Zlatnu dionicu za 2003. godinu dobit će rovinjska Adris grupa, kojoj će pripasti i jedna od zlatnih industrijskih dionica. Dobitnik Zlatne turističke dionice je porečka Plava laguna, financijske Privredna banka Zagreb, a industrijske - za hranu i lijekove Pliva. (13,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 1)

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) održat će se javna rasprava o Argonautu, tvrtki koju je prošle godine osnovala hrvatska Vlada u cilju provođenja projekta "Razvoj sustava turističkih lučica na hrvatskim otocima". Uz predstavnike nadležnih ministarstava, za sudjelovanje u raspravi pozvani su župani jadranskih županija, Instituta za turizam, Hrvatskog Hidrografskog instituta, Urbanističkog instituta Hrvatske, HGK i Građevinskog fakulteta. Javna je rasprava sazvana kako bi se još jednom razmotrilo je li taj projekt konceptualno dobro zamišljen te pokušalo osmisliti i simulirati učinke koji će se generirati provedbom projekta. (11,00 sati, MMTPR, Prisavlje 14)

ZAGREB - Hrvatski stočarski centar (HSC) održat će prezentaciju svog Godišnjeg izvješća o provedbi i rezultatima uzgojno-selekcijskog rada te Sustava kontrole mlijeka u Republici Hrvatskoj za 2003. godinu. (10,00 sati, Kino dvorana, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Vukovarska 78)

ZAGREB - Ministarstvo kulture i Hrvatska elektroprivreda potpisat će Sporazum o suradnji pri provođenju mjera zaštite bijele rode. Potpisivanjem sporazuma HEP će postati prvi privredni subjekt koji će financirati provođenje mjera zaštite jedne zaštićene vrste u Hrvatskoj, napominju iz Ministarstva kulture (Runjaninova 2 u 11 sati).

ZAGREB - Prosječna neto plaća isplaćena u Zagrebu za veljaču iznosila je 4.653 kune, što je za 1,2 posto ili za 57 kuna manje od prosječne neto plaće za siječanj, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Promatrano po pojednim djelatnostima, najveća prosječna neto plaća za veljaču u Zagrebu isplaćena je u proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i opreme i iznosila je 11.898 kuna. Slijedi veterinarska djelatnost sa 7.333 kune i dr. Najniži su pak prosjeci neto plaća za veljaču isplaćeni u proizvodnji odjeće 2.239 kuna, proizvodnji tekstila 2.623 kune i dr.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙