FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SIRIJSKI FILOZOF AL-AZM DOBITNIK NJEMAČKE NAGRADE LEOPOLD-LUCAS

TUEBINGEN, 19. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Sirijski filozof Sadik Al-Azmdobio je ovih dana u Tuebingenu Nagradu Leopold-Lucas, za svoje djelokritičkih razmišljanja u vezi muslimanskog fundamentalizma, objavilisu organizatori.
TUEBINGEN, 19. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Sirijski filozof Sadik Al-Azm dobio je ovih dana u Tuebingenu Nagradu Leopold-Lucas, za svoje djelo kritičkih razmišljanja u vezi muslimanskog fundamentalizma, objavili su organizatori.

Žiri je odlučio Al-Azmu dodijeliti nagradu vrijednu 40.000 eura "u znak poštovanja za njegove napore da arapskom svijetu predstavi zapadnjačku filozofiju" i za "njegovu kritiku prema svakom fundamentalizmu koji negira realnost", prema priopćenju organizatora.

Al-Azm rođen je 1934. u Damasku, studirao je na Američkom sveučilištu u Bejrutu, a zatim i na sveučilištu Yale u SAD. Bio je i profesor na sveučilištima u Damasku, Bejrutu, Amanu, Princetonu i Berlinu.

Nagrada Leopold-Lucas osnovana je 1972. godinu u znak sjećanja na profesora i rabina Leopolda Lucasa koji je umro u koncentracijskom logoru Theresienstadt.

Ta se nagrada svake godine dodjeljuje teolozima, povjesničarima i filozofima.

Među lauretaima su i teolog Karl Rahner, bivši njemački predsjednik Richard von Weizsaecker, te 14-ti dalaj-lama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙