FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA - U LEŽIŠTIMA POLJA JIHAR U SIRIJI OKO 15 MILIJARDI KUBIKA PLINA

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Prema prvim procjena stručnjaka Ine,u ležištima polja Jihar u Siriji nalazi se oko 15 milijardi prostornihmetara plina i kondenzata, priopćeno je iz Ine koja će prekosutra, 20.travnja u Siriji proglasiti komercijalnost otkrića plina i kondenzatana polju Jihar.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Prema prvim procjena stručnjaka Ine, u ležištima polja Jihar u Siriji nalazi se oko 15 milijardi prostornih metara plina i kondenzata, priopćeno je iz Ine koja će prekosutra, 20. travnja u Siriji proglasiti komercijalnost otkrića plina i kondenzata na polju Jihar.

To je jedno od ukupno tri polja na istražnom bloku Hayan na kojima je INA do sada otkrila bogata ležišta ugljikovodika.

Istražni blok Hayan nalazi se u centralnoj Siriji, veličine je oko 5000 četvornih kilometara, a INA je stopostotni vlasnik koncesije.

Službeno proglašenje komercijalnosti otkrića plina i kondenzata na polju Jihar održat će se u Siriji, u četvrtak, 20. svibnja, u nazočnosti menadžmenta Ine i dužnosnika sirijskog Ministarstva nafte.

S obzirom na procjenjene zalihe, u Ini očekuju da će osim povrata uloženih sredstava, Ina na ovom projektu ostvariti značajnu čistu dobit.

Najavljuju da će proglašavanjem komercijalnosti otkrića na polju Jihar INA i Sirijska naftna kompanija, za razradu polja i njegovo privođenje u proizvodnju, osnovati zajedničku operativnu kompaniju - Hayan Petroleum Company.

Za očekivati je da izrada razradnih bušotina bude početkom sljedeće, a početak proizvodnje u prvoj polovici 2006. godine, ističe se u priopćenju.

Iz Ine najavljuju da će nastaviti s daljnjim istraživanjima na ostala dva polja - Palmyra i Al Mahr - na kojima su također otkrivena ležišta ugljikovodika. Stoga se uskoro, po završetku istražne faze i utvrđivanja veličine polja i količina zaliha ugljikovodika, može očekivati i proglašavanje komercijalnosti tih Ininih otkrića, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙