FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STRANA ULAGANJA U BIH: AUSTRIJANCI PREUZIMAJU MAGLAJSKI "NATRON"

SARAJEVO,19. svibnja(Hina) - Bosanskohercegovačka tvornica celuloze ipapira "Natron" iz Maglaja do kraja rujna ove godine treba bititransformirana u zajedničko gospodarsko društvo što će ga osnovati ovatvrtka i austrijski konzorcij AHW, najavili se u srijedu predstavnicivlade Zeničko-dobojske županije i aktualne uprave maglajske tvornice,koja je slovila za jednu od najvećih takve vrste u bivšojJugoslaviji.
SARAJEVO,19. svibnja(Hina) - Bosanskohercegovačka tvornica celuloze i papira "Natron" iz Maglaja do kraja rujna ove godine treba biti transformirana u zajedničko gospodarsko društvo što će ga osnovati ova tvrtka i austrijski konzorcij AHW, najavili se u srijedu predstavnici vlade Zeničko-dobojske županije i aktualne uprave maglajske tvornice, koja je slovila za jednu od najvećih takve vrste u bivšoj Jugoslaviji.

Direktor "Natrona" Šefkija Botonjić potvrdio je kako je prošlog tjedna u Sloveniji o tome potpisan sporazum s austrijskim partnerom te da će zajedničko poduzeće biti utemeljeno najkasnije do 30. rujna.

Austrijski partner preuzeo bi 70 posto vlasničkog udjela u "Natronu", a pritom će u osuvremenjivanje proizvodnje uložiti 20 milijuna eura te osigurati dodatnih 10 milijuna eura obrtog kapitala.

Bit će zadržano 800 radnika dok će ostali dobiti odgovarajuće otpremnine.

Odluka o utemeljenu nove tvrtke uslijedila je nakon dva neuspjela javna tendera za prodaju "Natrona" kojega je Vlada Federacije BiH proglasila poduzećem od strateške važnosti.

Privatizacija nije uspjela iako su u njezinoj pripremi sudjelovali i konzultanti USAID-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙