FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IMENOVANA NOVA UPRAVA MARASKE

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Nadzorni odbor Maraske, koja je u91,79 postotnom vlasništvu Hypo Consultantsa, imenovao je novu Upravute zadarske tvornice alkoholnih i bezalkoholnih pića kojoj će na čelubiti Joško Zavoreo.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Nadzorni odbor Maraske, koja je u 91,79 postotnom vlasništvu Hypo Consultantsa, imenovao je novu Upravu te zadarske tvornice alkoholnih i bezalkoholnih pića kojoj će na čelu biti Joško Zavoreo.

Odluka o promijeni Uprave uslijedila je nakon što je dosadašnji predsjednik Uprave Maraske Walter Wolf podnio ostavku, a uz novog predsjednika u Upravu je imenovan i novi član - dosadašnji financijski direktor zadarske tvrtke Dragan Pečnik, priopćeno je danas iz Hypo Alpe-Adria-Banke, u čijem je vlasništvu Hypo Consultants, kao i tvrtka koja upravlja Maraskom Hypo Consultants - Dalmatien Beteiligungsgesellschaft.

Imenovanje nove Uprave, ističu u Hypo Alpe-Adria-Banci, bio je uvjet za ostvarivanje prvog cilja novog Nadzornog odbora, imenovanog na prošlotjednoj Glavnoj skupštini, a to je stavljanje tvornice u pogon.

Kako svoj vlasnički udio u Maraski Hypo Consultants ne namjerava trajno zadržati, a svoj ulazak u vlasništvo Maraske objašnjavaju kao međufazu koja je bila nužna da se poduzeće spasi od bankrota, kao idući korak novog NO-a navode prodaju većine udjela "nekom snažnom partneru koji će pomoći da Maraska ponovno procvjeta", i to u prvom redu hrvatskog partnera, s kojima su već vođeni razgovori.

Želja je Nadzornog odbora da se pitanje opstanka, vraćanja starog ugleda te povećanja plasmana na domaćem i inozemnom tržištu i time povećanje broja zaposlenih s trenutnih 170, riješi već ove godine, "budući da su svi preduvjeti za to sada povoljni".

Takve su prijedloge Nadzornog odbora, zaključuje se u priopćenju, podržali i svi dioničari, kao i većina predstavnika nadležnih tijela i sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙