FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIKANCI ZLOSTAVLJALI I IRAČANE KOJI SU RADILI ZA REUTERS NBC

BAGDAD, 19. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki vojnici u višenavrata tukli su i tri Iračana koji su radili za Reuters i podvrgavaliih seksualnim i vjerskim uvredama i ponižavanju tijekom njihovaboravka u pritvoru u vojnoj bazi nedaleko od Falluje u siječnju, reklasu ta trojica u utorak.
BAGDAD, 19. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki vojnici u više navrata tukli su i tri Iračana koji su radili za Reuters i podvrgavali ih seksualnim i vjerskim uvredama i ponižavanju tijekom njihova boravka u pritvoru u vojnoj bazi nedaleko od Falluje u siječnju, rekla su ta trojica u utorak.

Kamerman Salem Ureibi, televizijski novinar Ahmad Mohammad Hussein al-Badrani i vozač Sattar Jabar al-Badrani odmah su nakon puštanja na slobodu Reutersu prijavili te događaje, ali su ih odlučili iznijeti u javnost tek kad je američka vojska priopćila da o njihovu zlostavljanju nema nikakvih dokaza, a na vidjelo su izašli slični postupci u zatvoru Abu Ghraibu nedaleko od Bagdada.

I irački novinar koji je radio za američku mrežu NBC, uhićen zajedno s ostalom trojicom, također je potvrdio da su ga američki vojnici tukli i zlostavljali, objavio je NBC u utorak.

Reuters je američkom ministarstvu obrane uputio zahtjev da ponovno prouči nalaze istrage o maltretiranju njegovih djelatnika, osobito u svjetlu skandala zbog ponašanja vojnika prema iračkim zatvorenicima u Abu Ghraibu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙