FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT: IZRAELSKA OPERACIJA U RAFAHU JE "UŽASAN POKOLJ"

RAMALLAH, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Palestinski vođa Jaser Arafatnazvao je u utorak pogubnu operaciju izraelske vojske u Rafahu, najugu pojasa Gaze, "užasnim pokoljem" i pozvao međunarodnu zajednicu dapomogne kako bi se operacija zaustavila.
RAMALLAH, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Palestinski vođa Jaser Arafat nazvao je u utorak pogubnu operaciju izraelske vojske u Rafahu, na jugu pojasa Gaze, "užasnim pokoljem" i pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne kako bi se operacija zaustavila.

"Ono što se događa u Rafahu je užasan planirani pokolj i Izraelci ga kane nastaviti", kazao je Arafat nakon sjednice u Ramallahu sa stranim diplomatima akreditiranima kod palestinske samouprave.

"Ubojstva, rušenje kuća i preseljenje puka ne mogu dopustiti ni Palestinci ni međunarodna zajednica", kazao je palestinski čelnik.

"Poslao sam poruku svim zemljama u svijetu, a arapski blok (u UN-u) zatražio je da se žurno održi sjednica Vijeća sigurnosti kako bi se pokušao riješiti ovaj težak problem", dodao je.

Od 12. svibnja, kada je u palestinskom napadu na izraelsko oklopno vozilo ubijeno pet izraelskih vojnika, u Rafahu su ubijena 34 Palestinca, od kojih dvadeset u utorak, a izraelska je vojska srušila više desetaka kuća, zbog čega je tisuće ljudi ostalo bez krova nad glavom.

U nedjelju je Vrhovni sud u Izraelu odbacio prvih 13 žalbi stanovnika Rafaha zbog rušenja kuća, uz obrazloženje da do njega nije došlo "radi zastrašivanja i kažnjavanje, već iz operativnih razloga" i da "nema razloga da se u takvim uvjetima ono zabrani".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙