FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA ZV-U PROGLAŠENO 100 VODEĆIH HRVATSKIH RESTORANA

ZAGREB, 4. ožujka 2004. (Hina) - Udruga hrvatskih restoratera i opatijska tvrtka Abisal proglasili su danas u sklopu sajmova Enogastronomija i turizam 100 vodećih hrvatskih restorana u prošloj godini, među kojima se 11 nalazi prvi put.
ZAGREB, 4. ožujka 2004. (Hina) - Udruga hrvatskih restoratera i opatijska tvrtka Abisal proglasili su danas u sklopu sajmova Enogastronomija i turizam 100 vodećih hrvatskih restorana u prošloj godini, među kojima se 11 nalazi prvi put. #L# Voditeljica projekta Karin Mimica-Ignatoski kazala je da je za prošlu godinu ocijenjeno 2208 restorana iz cijele Hrvatske te da su za ocjenjivanje kao i svake godine bila uzeta u obzir dva kriterija - prvi je preporuka gostiju, a drugi izbor restorana od strane samih restoratera. Dodala je i da je u ocjenjivanju restorana u 2003. sudjelovao 9961 gost te da je uz ocjenjivanje među gostima i provedena anketa o zadovoljstvu uslugama i ponudama restorana. Utvrđeno je da je prosječna potrošnja gostiju u restoranima bila 2.600 kuna te da su najviše cijenili uslugu i ambijent. Isto tako 50 posto ispitanika gostiju se i žalilo na uslugu, pa je Mimica preporučila okupljenim restoraterima na Zagrebačkom velesajmu da što više ulažu u kvalitetu kadra i ljubaznost, a možda manje u sami objekt odnosno ambijent. Među 100 vodećih hrvatskih restorana u protekloj godini koji su se birali deveti puta za redom ponovo su se uvrstila 22 ugostiteljska objekta uglavnom iz Istre s Kvarnera i iz Zagreba. Knjiga sa ponudom recepata iz tih restorana koja prati svako godišnju dodjelu tih priznanja bit će izdana za oko dva mjeseca, a, po prijedlogu koji se mogao danas čuti- tiskat će se i prvi put na nekoliko stranih jezika. Goste na današnjem proglašenju pozdravila je i pomoćnica ministra mora, turizma, prometa i razvitka Gordana Borojević koja je kazala da potencijali ugostiteljstva i gastronomije u hrvatskom turizmu još nisu dovoljno iskorištene te da će u svemu tome najbolje proći oni koji su se opredjelili za kvalitetu. Pozvala je predstavnike restorana na suradnju sa Ministarstvom posebno u kreiranju proizvoda za što će njeno ministarstvo kako je kazala ako se radi o kvaliteti pomoći i znanjem i financijski. Među sto vodećih hrvatskih restorana ponovo se našao primjerice restoran Dvorca Bežanec, zatim Bevanda Lido iz Opatije, te zagrebački restorani Vinodol, Okrugljak, Opera i drugi. (Hina) xtam ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙