FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 31. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 31. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.

POŽEGA - Članovi Ogranka HND-a Požeško-slavonske županije danas su priopćenjem, u povodu jučerašnjeg izgreda pred zgradom požeško-slavonske Županijske skupštine, izrazili prosvjed i ogorčenje zbog ugrožavanja novinarske slobode. "Novinari su grubo onemogućeni u obavljanju svojeg posla, a nažalost u nastaloj incidentnoj situaciji i naguravanju jedna je novinarka lakše ozlijeđena. Ovakvim ponašanjem, kojim je na najgrublji način ugrožena novinarska sloboda izvještavanja s događaja, članovi su Ogranka ogorčeni i očekuju primjerene mjere te reakciju mjerodavnih institucija", kaže se u priopćenju koje su potpisali predsjednica Ogranka Verica Rebrina i grupa novinara, među kojima i ozlijeđena Sanja Najvirt.

POŽEGA - Požeško-slavonski župan Anto Bagarić danas je ponovno i kategorički zanijekao da je novinarima i oporbenim vijećnicima bio zapriječen ulazak na jučerašnju sjednicu Županijske skupštine, a ispričao se novinarki HTV-a Sanji Najvirt, ozlijeđenoj u naguravanju pred zgradom. Nazočni novinari rekli su županu da su im zaštitari doista zapriječili ulaz. Dodali su da su, uz one koje je angažirala Županija, ondje bili i drugi, nepoznati zaštitari, koji su im također onemogućavali ulaz. "Županija ni Županijsko poglavarstvo nikome nisu zapriječili ulaz. Činjenica je da je (na jučerašnju sjednicu) gradonačelnik želio ući s grupom građana ...Ta je grupa željela napraviti puč u Županijskoj skupštini. Što se tiče HSP-a i njihovih zaštitara za koje vi, novinari, tvrdite da su bili dolje, ja vam o tome ne mogu odgovoriti. Pitajte njihove predstavnike. Nemojte mene optuživati za nešto što ne stoji", rekao je župan Bagarić.

ZAGREB - U povodu smrti hrvatskoga književnika za djecu i mladež Nikole Pulića, ministar kulture Božo Biškupić izrazio je sućut njegovoj obitelji. Nikola Pulić u svojim se djelima pokazao vrhunskim majstorom pripovijedanja, a kao autor poznat je po napetosti koju je tako vjerodostojno prenosio čitateljima. Bio je strastveni putopisac i scenarist, stoji, uz ostalo, u sućuti ministra Biškupića. Brzojav sućiti uputio je i ministar, znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac ističući da je "njegovim odlaskom, bez dvojbe, Hrvatska izgubila velikog književnika, putopisca i dramatičara". Nikola Pulić rodio se godine 1926. u Bićinama kraj Skradina, a umro je sinoć u zagrebačkoj bolnici Rebru od posljedica moždane kapi. Objavio je više knjiga putopisa, romana, pripovijedaka, feljtona i drama i bio član Društva hrvatskih književnika (DHK).

RIJEKA - U požaru koji je jutros oko 9 sati zahvatio dio stana na drugome katu peterokatnice u Ulici Franca Prešerna izgorio je Blagoje Ninić, rođen 1924. godine, iz Rijeke, utvrđeno je očevidom. Lakše su ozlijeđene dvije žene. Kako se doznaje od primorsko-goranske Policijske uprave, od termoakumulacijske peći u dnevnom boravku zapalili su se kauč i posteljina. U požaru je izgorio dnevni boravak, a šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙