FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivaniš: regionalizam - jedna od najvažnijih političkih tema 2006.

RIJEKA,29. prosinca 2005.(Hina) - Predsjednik Primorsko-goranskogsaveza Nikola Ivaniš na današnjoj je konferenciji za novinstvoustvrdio da će iduće godine regionalni razvoj biti jedno odnajvažnijih političkih pitanja u državi.
RIJEKA,29. prosinca 2005.(Hina) - Predsjednik Primorsko-goranskog saveza Nikola Ivaniš na današnjoj je konferenciji za novinstvo ustvrdio da će iduće godine regionalni razvoj biti jedno od najvažnijih političkih pitanja u državi.

To pitanje, istaknuo je, snažno je potaknuto nakon političkih događaja u Slavoniji ove godine inicijativom Branimira Glavaša o uspostavi tamošnje regije.

Dodavši da je i PGS svojim djelovanjem pridonio povećanju važnosti teme regionalizma, Ivaniš je ustvrdio da će se 2006. sve velike stranke morati odrediti o regionalnom ustroju države.

Potpredsjednik PGS-a Branko Juretić podsjetio je da je Hrvatska, po Sporazumu o pridruživanju i suradnji, obvezna osnovati državnu i regionalnu razvojnu agenciju. U regionalnom ustroju moraju se, rekao je, poštivati raznolikosti i posebnosti svake regije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙