FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 28. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 28. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

NEW YORK - Nakon transportnog kolapsa koji je prošli tjedan pogodio New York, sindikat djelatnika u javnom prijevozu prihvatio je u utorak prijedlog novog ugovora koji je ponudila gradska uprava, rekao je predsjednik sindikata Roger Toussaint. "U velikom smo broju glasovali za potpisivanje novog ugovora", rekao je Toussaint. Novim ugovorom, koji još treba potvrditi 34.000 članova sindikata, postignut je dogovor kojim bi se plaće u prvoj godini povećale za 3 posto, u drugoj godini za 4 posto, a u trećoj godini za 3.5 posto. Gradonačelnik Michael Bloomberg je izrazio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora.

JERUZALEM - Prilično zaostajući u anketama samo tri mjeseca prije izraelskih izbora, umjerena izraelska Laburistička stranka predložila je da Izraelci unajme od Palestinaca židovska naselja na Zapadnoj obali, čime bi se dugoročno rješila bliskoistočna kriza, objavio je u srijedu izraelski dnevni list Haaretz. Povodeći se primjerom Velike Britanije i Kine, kada je Velika Britanija Hong Kong unajmila na 99 godina i Kini ga vratila 1997. godine, Izrael bi unajmio najveća židovska naselja na Zapadnoj obali, te to Palestincima isplatio u novcu ili zemlji, navodi Haaretz. Palestinci namjeravaju na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze osnovati svoju državu i od Izraelaca traže uklanjanje svih židovskih naselja.

NEW DELHI - Najmanje 22 ljudi poginulo je u sudaru autobusa i kamiona u zapadnoindijskoj državi Gujarat, izvijestili su mediji. Autobus i kamion izravno su se sudarili na autocesti u blizini grada Baruch. Odmah nakon sudara, autobus se zapalio, prenose novinske agencije. Autobus je vozio iz Bombaya u Ahmadabad, prijestolnicu Gujarata. Zasad nema podrobnijih izvješća o nesreći.

JERUZALEM - Izrael je izveo zračni napad na bazu za vojnu obuku južno od Bejruta kojom se po izraelskim izvorima koristi Front za oslobođenje Palestine (PFLP - Popular Front for the Liberation of Palestine), izvijestila je izraelska vojna glasnogovornica. Zasad nema informacija o učincima tog napada. Kako je rekla, napad je izveden kao odgovor na raketni napad u utorak, kada su s područja Libanona na sjeverni izraelski grad Kiryat Shemona ispaljene tri rakete. Za taj napad nitko nije preuzeo odgovornost. PFLP je ljevičarska, sekularna palestinska grupa koja se protivi mirovnim pregovorima s Izraelom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙