FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zimski uvjeti vožnje u kontinentalnoj Hrvatskoj

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - U Lici, Gorskom kotaru, središnjoji sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na većini cesta na snazi su zimskiuvjeti, a zimska oprema je obvezna, izvijestio je Hrvatski autoklub(HAK).
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - U Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na većini cesta na snazi su zimski uvjeti, a zimska oprema je obvezna, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva I., vrijedi zabrana kretanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama. Ostala teretna vozila moraju imati lance barem na jednoj pogonskoj osovini a osobna vozila i autobusi zimsku opremu. U Gorskom kotaru i većem dijelu Like također vrijedi zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Ta vozila ne smiju prometovati slijedećim cestama: D1 Karlovac-Drežničko Selište-Plitvice-Klapavice (Lička magistrala), D23 Žuta Lokva-Senj, D25 Korenica-Gospić-Karlobag, D217 Ličko Petrovo Selo-G. Vaganac,

D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-Sv.Rok, D52 Borje-Vrhovine, D42 Saborsko-Selište,

D506 Dobroselo-Mazin, D218 Užljebić-Doljani, D3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak, D43 Šumečani-Ivanić Grad. Svi ostali smiju voziti tim cestama, ali isključivo sa zimskom opremom. Ceste su posute, a zimska služba jena terenu.

Ostale ceste su prohodne i uglavnom mokre, a na pojedinim ima i raskvašenog snijega.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb jak vjetar dodatno usporava promet između Kikovice i tunela Tuhobić.

Od 5 sati, teretna vozila ne mogu ulaziti u Sloveniju preko GP Jurovski Brod. Trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙