FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: mjestimice poledica i jak vjetar

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Kolnici su mjestimice mokri iskliski u većem dijelu unutrašnjosti, u Gorskome kotaru, Lici i dijeluSlavonije povremeno pada slab snijeg, a promet autocestomZagreb-Rijeka i u Primorju otežava jak vjetar, izvijestio je jutrosHrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu unutrašnjosti, u Gorskome kotaru, Lici i dijelu Slavonije povremeno pada slab snijeg, a promet autocestom Zagreb-Rijeka i u Primorju otežava jak vjetar, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 Zagreb-Split, od Bosiljeva do tunel Mala Kapela mjestimice ima poledice.

HAK upozorava na moguću poledicu na cestama kroz gorja, kao i na maglu na području Gorskog kotara, te mjestimice u Slavoniji.

Autocestom A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Delnica zbog bočnih udara olujnog vjetra zabranjeno je prometovanje vozilima s natkrivenim tovarnim prostorom, autobusima, motociklima i vozilima s kamp-prikolicom.

Na mahove olujna bura zatvorila je promet na Krčkom i Paškom mostu, te dionicama jadranske magistrale Bakar-Senj-Sv. Marija Magdalena, za I. Skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp -prikolicama i motocikli), a od Novog Vinodolskog do Senja ne smiju prometovati i vozila II. skupine (dostavna vozila i kamioni s natkrivenim tovarnim prostorom).

Na D25 Gospić-Karlobag je 5 cm snijega na kolniku, pa je zatvorena za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle - ostali smiju voziti, ali s obaveznom zimskom opremom.

HAK upozorava na moguće odrone na području Zagorja, Gorskog kotara, Like, te duž jadranske magistrale.

Na ŽC 5012 Jelovice-Vodice-Mune (područje Buzeta), zbog poledice je obavezna upotreba zimske opreme.

Na većini graničnih prijelaz promet teče bez zastoja. Povremeno je pojačan promet tertnih vozila na izlasku preko GP Macelj, kao i na izlasku preko GP Bajakovo. Skela na GP Davor (Brodsko-posavska ľupanija) i dalje prevozi samo putnike.

Trajekt za otok Cres na liniji Brestova-Porozina prevozi vozila samo do 3,5 t. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙