FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka premijera Sanadera za Božić i Novu godinu

ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader uputio je danas čestitku Hrvaticama i Hrvatima, svimgrađankama i građanima Republike Hrvatske u povodu Božića i Novegodine.
ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader uputio je danas čestitku Hrvaticama i Hrvatima, svim građankama i građanima Republike Hrvatske u povodu Božića i Nove godine.

"Iščekujući kršćanski blagdan kojim svetkujemo Kristovo rođenje, mislimo na svoje bližnje ali i na sve potrebite naše ljubavi, suosjećanja i solidarnosti.

Vrijeme veselja i obiteljskog okupljanja istodobno je vrijeme promišljanja o onome što je iza nas, što smo u godini koja je na odlasku i mi učinili za dobrobit naše obitelji, zajednice i Domovine", stoji u čestici premijera Sanadera.

Osvrčući se na učinjeno u protekloj godini, naveo je da su započeti pregovori s EU povijesni korak u dovršetku ukupnog hrvatskog državnog i strateškog projekta pokrenutog stvaranjem samostalne hrvatske države, njenim očuvanjem i oslobođenjem i sada nastavljenog ubrzanim pridruživanjem najvažnijoj integraciji suvremene Europe. Sada nam predstoji zajednički napor, na temeljitom provođenju započetih reformi, ali i stručan, važan posao pregovaranja, ističe premijer Sanader.

Također naglašava da neizbježni procesi globalizacije zahtijevaju ozračje povjerenja nužnog za zajedničko suočavanje s izazovima budućnosti. Procjenjujući naše prednosti, odlučni smo sami odrediti strategiju svojega razvitka, misleći i na našu djecu i na sve one koji su u hrvatsku nezavisnost i slobodu ugradili sve što su imali. Ostvariti snažni gospodarski rast i razvitak, radi osiguranja boljeg životnog standarda svih hrvatskih građana, ostaje glavna zadaća svih nas, poručuje premijer i naglašava da posudivši budućnost od svoje djece, nemamo se pravo zagubiti u zapletima, stagnaciji i zaostajanju. Ohrabreni snagom, vizijom i zajedništvom zakoračit ćemo u novo razdoblje boljitka, znanja i blagostanja. Pritom ćemo, kao zvijezdu vodilju, uzeti opće ljudske i kršćansko-etičke vrednote, stoji u čestitci za Božić i Novu godinu koju je premijer Sanader u ime hrvatske Vlade i svoje osobno uputio Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙