FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladost - Jug CO 11:9

ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Vaterpolisti zagrebačke Mladostipobjednici su hrvatskog vaterpolskog Kupa za 2005. godinu nakon što sudanas u finalu sa 11:9 (3:2, 2:2, 3:3, 3:2) pobijedili prošlogodišnjeosvajače Jug CO iz Dubrovnika.
ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobjednici su hrvatskog vaterpolskog Kupa za 2005. godinu nakon što su danas u finalu sa 11:9 (3:2, 2:2, 3:3, 3:2) pobijedili prošlogodišnje osvajače Jug CO iz Dubrovnika.

Susret je odigran na plivalištu Mladosti uz Savu, a vodili su ga pred 800 gledatelja Lovrić iz Splita i Franulović iz Rijeke.

MLADOST - Pavić, Vranješ 1, Kobešćak 2, Jelača 1, Franković, Oreb, Milaković, Đogaš 2, Primorac 2, Rogin, Pavlović 2, Paškvalin, Burić, Perčinić, Perčinić, Brlečić 1.

JUG CO - Volarević, Komadina, Bošković 3, Računica, Kržić 1, Smodlaka 1, Marković 1, Bušlje, Karač, Dobud 1, Drobac, Fatović, Car, Joković 2.

PETERCI: Mladost 0, Jug 1 (0)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 17 (10), Jug 17 (5)

Nakon što su u polufinalu deklasirali riječko Primorje, vaterpolisti zagrebačke Mladosti u finalnom su ogledu pobijedili Jug CO i sasvim zasluženo slavili u Kupu. Bio je to 40-ti trofej u povijesti kluba, koji je sasvim sigurno najtrofejniji vaterpolski klub na svijetu.

Mladost je pobjedu izborila na krilima reprezentativnog vratara Josipa Pavića, koji je prikupio čak 13 obrana. U obostrano oštroj utakmici sa 34 isključenja, presudila je duža klupa zagrebačke momčadi. Jer kada su odabranici trenera Bonačića zaustavili glavne poluge Dubrovčana, Fatovića, Kržića i Smodlaku, jedino su mladi Bošković i Joković uspijevali održati goste u rezultatskoj neizvjesnosti. No, kada je minutu prije kraja Bošković uzdrmao vratnicu iz peterca, Mladost je mogla početi slaviti.

Pobjednički pokal kapetanu Mladosti predao je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Perica Bukić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙