FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Industrijsko zagađenje na jugu Kine

PEKING, 21. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Kina je još jednom suočena steškim industrijskim zagađenjem, ovaj put u južnoj pokrajini Guangdonggdje se otrovni metal kadmij izlio u rijeku Beijiang koja vodomopskrbljuje sjeverni dio pokrajine, piše u srijedu kineski tisak.
PEKING, 21. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Kina je još jednom suočena s teškim industrijskim zagađenjem, ovaj put u južnoj pokrajini Guangdong gdje se otrovni metal kadmij izlio u rijeku Beijiang koja vodom opskrbljuje sjeverni dio pokrajine, piše u srijedu kineski tisak.

Lokalna televizija objavila je izvješće u kojem se poziva milijun stanovnika grada Yingdea da ne piju vodu iz slavine. Oko 100.000 ljudi koji žive uz rijeku Beijiang također je izloženo zagađenju, javlja agencija Xinhua.

Kako se doznaje od lokalnih vlasti, zagađenje je uzrokovano izlijevanjem velike količine otpada iz talionice u Shaoguanu, 90 kilometara sjeverno od Yingdea.

Opseg kadmija koji se izlio u rijeku Beijiang deset puta je veći od prihvatljive količine i "ozbiljno prijeti" vodi uzvodno, dodaje Xinhua.

Grad Yingde može ozbiljno biti pogođen zagađenjma za dva dana ako ne budu poduzete mjere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙