FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće za konkurentnost podržava reformu pravosuđa

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće za konkurentnostdanas je priopćilo da daje punu podršku reformi pravosuđa koju je najučerašnjoj sjednici Vijeća predstavila ministrica Vesna ŠkareOžbolt.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće za konkurentnost danas je priopćilo da daje punu podršku reformi pravosuđa koju je na jučerašnjoj sjednici Vijeća predstavila ministrica Vesna Škare Ožbolt.

Ministrica je članovima Vijeća predstavila rezultate dosadašnje primjene strategije, kao što je smanjenje broja zaostalih sudskih predmeta te niz konkretnih mjera za smanjenje kriminala i korupcije, usmjerenih na kreiranje povoljnije poslovne klime kako bi Hrvatska postala konkurentnija, navodi se u priopćenju.

"Konačan cilj je smanjiti korupciju na razinu s koje neće biti zapreka za društveni, gospodarski i politički razvoj," rekla je ministrica Škare Ožbolt u prezentaciji strategije članovima Vijeća koje okuplja istaknute predstavnike poslovne zajednice, Vlade, sindikata te akademije.

U priopćenju se podsjeća da reforma pravosuđa ide u tri glavna smjera - rješavanje zaostataka, racionalizacija strukture i organizacije sudova te skraćivanja rokova trajanja sudskog postupka.

Na sjednici Vijeća je rečeno kako predstavljena strategija reforme pravosuđa polazi od istih nalaza i postavki kao i "55 preporuka za povećanje konkurentnosti", ključnog strateškog dokumenta Vijeća.

Naglašeno je kako su relevantna globalna istraživanja utvrdila direktnu obrnutu korelaciju između konkurentnosti i korupcije, pa su tako najkonkurentnije zemlje svijeta poput Finske, Švedske i SAD-a, ujedno i zemlje s najmanjim indeksom korupcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙