FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABA predstavila prvo bankarsko socijalno izvješće u Hrvatskoj

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) je danaspredstavila svoje prvo Socijalno izvješće, i to za 2003. i 2004.godinu, a prema riječima direktora Korporativnog i tržišnogkomuniciranja ZABA-e Saše Blažekovića, riječ je o prvom bankarskomsocijalnom izvješću u Hrvatskoj.
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) je danas predstavila svoje prvo Socijalno izvješće, i to za 2003. i 2004. godinu, a prema riječima direktora Korporativnog i tržišnog komuniciranja ZABA-e Saše Blažekovića, riječ je o prvom bankarskom socijalnom izvješću u Hrvatskoj.

Izvješće obuhvaća podatke koji pokazuju utjecaj Zagrebačke banke na ekonomsko stanje te na lokalne, regionalne i globalne zajednice, kao i podatke koji pokazuju utjecaj banke na društvene sustave u kojima djeluje, poput prakse zapošljavanja odnosa s klijentima, odgovornosti za proizvode, oblika izravne potpore društvu, kreditiranja s društvenom korisnošću i sl.

Tako uz osnovne podatke o banci, poput strukture vlasništva, organizacije rukovođenja i sl., izvješće u poglavlju ekonomski utjecaj Banke donosi pregled osnovnih financijskih pokazatelja za promatrane godine, prikaz kreditne strukture poduzeća i malih poduzetnika te investicijskih projekata koji se realiziraju u suradnji s državom i javnim sektorom.

U dijelu o socijalnim utjecajima izvješće se bavi odnosima Zagrebačke banke s klijentima, radnicima i zajednicom, dok su u dijelu odnosa sa zajednicom prikazana najznačajnija sponzorstva, donacije i partnerski projekti s civilnim sektorom i sl.

U protekle tri godine ZABA je svoje podatke o održivom razvoju i društvenoj odgovornosti objavljivala u sklopu socijalnih izvješća svog vlasnika, talijanske UniCredit Grupe, a danas predstavljeno izvješće dio je programa društvene odgovornosti "Zajedno", koje je banka promovirala u ovoj godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙