FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Završen velemajstorski turnir

SOLIN, 18. prosinca 2005. (Hina) - Splićanin Bojan Kurajica, koji igrapod zastavom Bosne i Hercegovine, pobjednik je tradicionalnog, 13.međunarodnog šahovskog velemajstorskog turnira "Salona 2005", što jedanas završen u Domu kralja Zvonimira u Solinu.
SOLIN, 18. prosinca 2005. (Hina) - Splićanin Bojan Kurajica, koji igra pod zastavom Bosne i Hercegovine, pobjednik je tradicionalnog, 13. međunarodnog šahovskog velemajstorskog turnira "Salona 2005", što je danas završen u Domu kralja Zvonimira u Solinu.

U posljednjem kolu Kurajica je odolio naletima Zagrepčanina Blažimira Kovačevića, koji je jurišao na visoku velemajstorsku normu od 7,5 bodova i posve zasluženo po drugi puta osvojio Salonu. Pobjednik je nanizao 5 pobjeda i 5 remija uz samo jedan poraz. Blažimir Kovačević je sjajan drugi sa 7 bodova i tek mu je nekoliko desetinki nedostajalo da ispuni svoj životni san. Odličnim finišom do diobe trećega mjesta probili su se zagrebački internacionalac Alojzije Janković i Rus Aleksej Lugovoj, a s njima u društvu je i prvak Italije Michele Godena, koji je dugo kandidirao za sam vrh.

Ruske šahistice Svetlana Matvejeva i Katarina Kovaljevska ravnopravno su se borile u jakoj muškoj konkurenciji, a više se očekivalo od velemajstora Emira Dizdarevića i Vlade Kovačevića.

Rezultati posljednjeg, 11. kola:

Lugovoj-V. Kovačević 1:0, Kurajica-B. Kovačević remi, Šarić-Jovanić 1:0, Janković-Godena remi, Čvorović-Kovaljevska 1:0 i Dizdarević-Matvejeva remi.

Konačni poredak:

Kurajica 7,5 bodova, B. Kovačević 7, Janković, Lugovoj i Godena 6, Matvejeva 5,5 , Kovaljevska, Šarić i Jovanić 5, Dizdarević i V. Kovačević 4,5 te Čvorović 4 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙