FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dužnosnici EU-a kažu kako još nema izravnih dokaza postojanja tajnih CIA-inih zatvora u Europi

STRASBOURG, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Povjerenik EU-a za pravosuđeFranco Frattini u srijedu je rekao da još uvijek nema izravnih dokazao postojanju CIA-inih tajnih zatvora na teritoriju Europe unatočtvrdnji istražitelj Vijeća Europe da ima sve više dokaza da suSjedinjene Države ilegalnog držale zatočenike na europskom kontinentua potom ih žurno, kada je procurila informacija o tome, sve prebaciliu sjevernu Afriku.
STRASBOURG, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Povjerenik EU-a za pravosuđe Franco Frattini u srijedu je rekao da još uvijek nema izravnih dokaza o postojanju CIA-inih tajnih zatvora na teritoriju Europe unatoč tvrdnji istražitelj Vijeća Europe da ima sve više dokaza da su Sjedinjene Države ilegalnog držale zatočenike na europskom kontinentu a potom ih žurno, kada je procurila informacija o tome, sve prebacili u sjevernu Afriku.

"Nema dokaza koji potvrđuju iznesene navode. Nalaženje istine znači nalaženje dokaza. Nikakve se optužbe bez dokaza ne mogu smatrati utemeljenim", rekao je Frattini Europskom parlamentu.

Švicarski istražitelj Dick Marty, koji istražuje navode o tajnim zatvorima CIA-e u Europi, u utorak je odboru za pravna pitanja Vijeća Europe, u čije ime vodi istragu, rekao je da je njegova osnažila tvrdnje da je američka obavještajna služba CIA vodila mrežu tajnih zatvora u Europi te otimala zarobljenike i razmještala ih po europskim državama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙