FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovina stigao u Rotterdam

ROTTERDAM, 10. prosinca 2005. (Hina) - Vojni zrakoplov kojim je AnteGotovina u u subotu ujutro odveden iz Španjolske sletio je popodne uzračnu luku u Rotterdamu gdje će hrvatski general biti predannizozemskoj policiji i zatim prepraćen u pritvor Haškoga suda uScheveningenu.
ROTTERDAM, 10. prosinca 2005. (Hina) - Vojni zrakoplov kojim je Ante Gotovina u u subotu ujutro odveden iz Španjolske sletio je popodne u zračnu luku u Rotterdamu gdje će hrvatski general biti predan nizozemskoj policiji i zatim prepraćen u pritvor Haškoga suda u Scheveningenu.

General Ante Gotovina odveden je u subotu ujutro u 8 sati iz madridskog zatvora Soto de Real i prepraćen u zračnu bazu Getafe, u južnom predgrađu Madrida, kako bi ga se španjolskim vojnim zrakoplovom prebacilo u Nizozemsku. Zrakoplov je poletio u 9.25 sati.

Nakon stupanja na teritorij Nizozemske, predstavnici ICTY-a će Gotovinu upoznati s optužbama protiv njega i njegovim pravima, bit će mu oduzete stvari koje ima kod sebe, nakon čega će ga uhititi nizozemska Kraljevska policija "Marchusse" i prepratiti u pritvor UN-a u Scheveningenu gdje će biti liječnički pregledan i bit će mu određen smještaj.

Španjolska je televizija tijekom jutra objavila snimku Gotovinina sprovođenja u vojni zrakoplov, u pratnji španjolskih agenata Interpola, gdje su mu stavljene lisice na ruke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙