FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP rukometašica: Hrvatska - Rusija 28:29 - šira verzija

ST. PETERBURG/ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - U susretu 4. kola Askupine Svjetskog prvenstva u Sankt Peterburgu rukometašice Hrvatskesu izgubile od Rusije 29:28 (18:16).
ST. PETERBURG/ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - U susretu 4. kola A skupine Svjetskog prvenstva u Sankt Peterburgu rukometašice Hrvatske su izgubile od Rusije 29:28 (18:16).

Pred 300 gledatelja u Ledenoj dvorani sudili su Bord i Buy iz Francuske.

HRVATSKA: Stančin, Jelčić, Tatari 5, Hrgović 3, Čop 2, Golubić 4, Pušić 4, Kožnjak, Horvat, Pasičnik 9 (5), Popović, Franić 1, Vresk, Pensa.

RUSIJA: Alizar, Sidorova, Romenskaja, Postnova 3, Karejeva 4, Bodnieva 8, Uskova 2, Polenova 1 (1), Turej 4, Sergejeva, Šipilova, Marenjikova 1, Bliznova 4, Poltoraskaja 2.

Isključenja: Hrvatska 14 minuta, Rusija 14

Sedmerci: Hrvatska 5 (5), Rusija 1 (1)

Hrvatske rukometašice poražene su i po drugi puta na Svjetskom prvenstvu u Sankt Peterburgu, no poraz protiv prvoga favorita prvenstva Rusije ipak nisu zaslužile.

Izabranice Josipa Šojata odigrale su dosad najbolju utakmicu na prvenstvu, a prava je šteta što su to načinile u utakmici sa Ruskinjama i francuskim sudačkim parom, koji je više nego očito odlukama pomagao domaćina. Sporna je i odluka u zadnjoj sekundi dvoboja kada je Nikica Pušić sa krila pod očitim prekršajem umjeto za izjednačenje 29:29 pogodila rusku vrataricu, a suci nisu ni pomislili dosuditi sedmerac.

Ruskinje jesu vodile cijelu utakmicu, u nekoliko navrata i sa pet zgoditaka prednosti, no hrvatske rukometašice, oslabljene i neigranjem Maide Arslanagić, nisu se predavale, u završnici su bile na pogodak-dva razlike od moćnih suparnica. Naše nije slomilo ni treće isključenje najbolje igračice Svitlane Pasičnik 12 minuta prije kraja, odigrale su borbeno dokraja, do zadnje sekunde u kojoj je Pušić mogla donijeti neočekivani bod.

Prvo ime naše reprezentacije na ovoj utakmici bila je Svitlana Pasičnik sa 9 pogodaka, ali treba istači i sjajne vratarke - Barbara Stnačin je obranila 10 udaraca, a Ivana Jelčić šest.

U subotu u 19 sati Hrvatska igra zadnju utakmicu u skupini sa Urugvajom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙