FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: pad industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Zagrebu ulistopadu je u odnosu na rujan smanjena za 7,5 posto, a u odnosu nalistopad 2004. veća je za 3,5 posto, objavio je Odjel za statistikuGradskog zavoda za prostorno uređenje.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Zagrebu u listopadu je u odnosu na rujan smanjena za 7,5 posto, a u odnosu na listopad 2004. veća je za 3,5 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje.

U prvih deset mjeseci ove godine, industrijska proizvodnja u Zagrebu bila je za 3,8 posto veća u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Proizvodnja u prerađivačkoj industriji, koja čini 80,66 posto zagrebačke industrijske aktivnosti, pala je u listopadu u odnosu na rujan za 10,8 posto, dok je u odnosu na listopad 2004. u porastu za 3,3 posto.

U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom (udjel od 19,27 posto u zagrebačkoj industrijskoj proizvodnji) prema rujnu je zabilježen rast proizvodnje od 13,7 posto, a prema listopadu 2004. godine za 4,5 posto.

U rudarstvu i vađenju, koje u zagrebačkoj industrijskoj proizvodnji sudjeluje sa skromnih 0,07 posto, u listopadu je zabilježen pad proizvodnje od 27 posto u odnosu na rujan, dok je prema prošlogodišnjem listopadu proizvodnja porasla za 11,4 posto.

Na godišnjoj razini najveći porast industrijske proizvodnje u prerađivačkoj industriji u Zagrebu od 184,5 posto zabilježen je u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica. U reciklaži taj je porast 142,6 posto, a u proizvodnji uredskih strojeva i računala rast je bio 119,8 posto.

Istodobno, najveći pad, na godišnjoj razini, od 37 posto, zabilježen je u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙